Najava, Plus

Sonja Jauković sa monodramom „Strah od ljubavi“ gostuje u Arilju

Posted: 24. februara 2018. u 12:30   /   by   /   comments (0)

Pozorišna predstava „Strah od lјubavi“, autorski projekat glumice Sonje Jauković, biće izvedena 28. februara u 20 sati u sali Sokolskog doma. Cena karte je 300 dinara.

„Stah od lјubavi“ je monodrama, lirska lјubavna komedija po romanu „Darina“ Leposave Jovanović, u izvođenju dramske umetnice, prvakinje Narodnog pozorišta u Beogradu, Sonje Jauković.

Darina, žena iz naroda sa juga Srbije, priča svoju porodičnu priču o lјubavi, o strahu zbog kog je propustila lјubav a kasnije nije dozvolila da je obuzme …Priča je potpuno autentična, skoro dokumentarna.

Koliko je danas mladih žena i muškaraca koji zbog straha da se otvore za lјubav, svoj život ispunjavaju samoćom i virtuelnim prijatelјima.

Predstava je 2013. godine na „38. Festivalu monodrame i pantomime“ u Beogradu ,nagrađena Zlatnom kolajnom žirija i publike.

Sonja Jauković je široj javnosti poznata po ulogama  u brojnim domaćim serijama i filmovima od „Povratka otpisnih“ preko „Zaboravlјenih“, „Lisica“, „Vratiće se rode“, „Ranjeni orao“, serije „Selo gori a baba se češlјa“ i mnogih drugih“.

Organizator gostovanja predstave je Narodna biblioteka Arilje.

S. Jovašević/ Foto: Narodno pozorište Beograd, promo