Najava, Umetnost

„Slučaj Danil Harms“ i Goran Stojčić u Užicu: 14. mart

Posted: 11. marta 2019. u 23:19   /   by   /   comments (0)

Goran Stojčić predstaviće svoju knjigu „Slučaj Danil Harmsa“ u Užicu i to u ambijentu neuobičajenom za književne večeri u ovom gradu, u kafeu „Vermer“ u četvrtak 14. marta , sa početkom od 19 časova.

Nakon objavljivanja knjige „Besani”, koja je sastavljene od priča, koje je prvo objavljivajo na svom  Facebook profilu, sve promenilo.

Za svoju drugu knjigu “Slučaj Danil Harms“, koju predstavljamo u Užicu, Goran Stojičić kaže:

„U pitanju je moja stara ljubav, Danil Harms (1905 – 1942), koji je svojom knjigom Slučajevi pokrenuo moju želju za pisanjem, još kada sam bio srednjoškolac. Dosta toga se promenilo u međuvremenu. Promenio sam stil, pisao o nečemu drugom… Međutim, nakon knjige Besani odlučio sam da mu se definitivno vratim a tako i zahvalim za to što me je uveo u svet književnosti. To je stvarno bilo odigrano na bezazleni – naivan način. Uz tu zahvalnost, novom knjigom sam hteo i da ponudim još nešto, jer smatram kako čovek/pisac mora stalno da se menja i da tako sebi zadaje nove zadatke i ciljeve.“

Goran Stojičić je rođen 21. avgusta 1965. godine u Beogradu. Iako oduvek piše, poslovi kojima se bavio ranije nisu bili ni u kakvoj vezi sa književnim stvaralaštvom.

Organizator susreta sa Goranom Stojčićem i njegovom novom knjigom  su KP(Z) i Minut do dvanaest.

M.M. / Izvor: KP (Z) / Foto: Dalibor Danilović