Sport

Skup generacija čija je ljubav prema košarci rođena u Sevojnu

Posted: 6. juna 2018. u 20:44   /   by   /   comments (0)

Proteklog vikenda održan je drugi po redu Susret generacija, košarkaša  koji su svoju karijeru,ljubav prema košarci započeli u Sevojnu.

Od ukupno osam ekipa koje su bile predviđene da se takmiče na ovom turniru je učestvovalo šest. Najstarija je bila ekipa momaka rođenih 1992. godine, a najmlađa ekipa dečaka rođenih 2001/02 godine. Pored njih učestvovale su i generacije 93,98,00 i sastavljena ekipa 96,97 godišta.

Ekipe su bile podeljene u dve grupe, i prolaznost u polufinale su imale po dve ekipe.

U prvoj grupi generacije 93 i 92 su zauzele prva dva mesta, a u drugoj grupi generacije 2000 i 98 godišta. Utakmice u grupi su bile uzbudljive i dinamične a već u polufinalu je viđena prava borba i kvalitetna košarka za ulazak u finale. Više sreće i snage ovoga puta su imale dve mlađe ekipe generacija rođene 98 i 2000 godine. Samo finale je bilo šlag na torti turnira. Bila je to jedna vrhunska utakmica sa niziom preokreta u kojoj je na kraju slavila generacija rođena 1998. godine košem u zadnjoj sekundi Miladina Ćubića. Pored Ćubića prvo mesto su osvojili Dimitrijević, Đokić, Žugić, Karaklić i Milić. Drugoplasirana ekipa 2000. godište je i u drugoj godini poklekla u finalu, a pružili su kvalitetne utakmice i igru iako su bili oslabljeni ne igranjem Alekse Ćubića . Treba istaći dve najstarije generacije 92 i 93 koje su dale svoj maksimum i moralno pobedili.

Pre samog finala svoju utakmicu su odigrali veterani Sevojna. Na utakmicu je došlo petnaest od dvadeset četiri veterana. Pred velikim brojem gledalaca veterani su i ovog puta pružili jednu kvalitetnu utakmicu sa nizom lepih poteza u kojima su prednjačili Bjeličić, Skoković, Kojadinović… Utakmica je igrana kao da je prvenstvena sa velikom željom obeju ekipa da se pobedi. Na kraju  utakmice svi su imali pozitivan utisak a sami akteri su se predstavili Sevojničkoj publici u lepom svetlu.

Ovaj susret generacija i veterana pored utakmica ima značaj za popularizaciju košarke i sporta u Sevojnu, kao i druženje i podsticaj za početak bavljenja košarkom. Dogovoren je nastavak tradicije susreta i sledeće godine početkom juna.

Organizator Susreta generacija je Sportsko udruženje “Sevojno”, a podršku su pružili i OŠ “Aleksa Dejović” i Gradska opština Sevojno.

M.M. / Izvor: Sportsko udruženje Sevojno, foto: Duško Ostojić