Društvo

Sevojno dobija novu sportsku dvoranu- najavio ministar Udovičić

Posted: 3. februara 2018. u 18:19   /   by   /   comments (0)

Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Savezom za školski sport pokrenulo je akciju „Oprema za sto fiskulturnih sala“ a prva škola koju je ministar Vanja Udovičić tim povodom posetio, i najavio akciju, bila je OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu.

Predstavljajući  akciju koja će se tokom naredna dva meseca sprovoditi u Srbiji, resorni ministar rekao je da je „želja da se ojača školski i rekreativni sport“ , a u školama koje su njome obuhvaćene „biće obnovljeni sportski rekviziti, zamenjene košarkaške table i obručevi sa mrežama, golovi, i mreže za odbojku“. Svaka od sto škola dobiće i po  „čestrdeset lopti, po deset za svaki sport sa loptom“.  Udovičić je  rekao i da u ovoj akciji „neće biti privilegovanih“, odnosno „da će se sprovoditi u celoj Srbiji“. U najavi ove akcije u Sevojnu, ministar je rekao da  će deca imati „dva dodatna besplatna časa , koja će im omogućiti da se besplatno bave nekim od sportova“, što će ujedno biti i stimulans za starije „da uđu u sistem sporta i da se njim bave rekreativno“. Dva sportska časa više koje je ministar najavio, deo su nacionalne akcije „Sport u školi“ koja će se realizovati u u Sevojnu.

Ono o čemu Sevojničani već dugo maštaju- nova fiskulturna sala, biće izgrađena u narednom periodu:

-Multisistemskim ulaganjem: Ministarstva prosvete, Ministarstva omladine i sporta, Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, kao i sredstvima same opštine, Sevojno će u narednom periodu dobiti novu , modernu fiskulturnu salu, nakon više od 60 godina. To će stvoriti  bolje uslove ne samo za profesionalne sportiste,  decu školskog uzrasta, već i za građane Sevojna, Užica i šire. Želja nam je da jačamo kapacitete postojećih klubova, da imamo nove klubove, odnosno veći obuhvat dečaka i devojčica u karateu, gimnastici, košarci,odbojci, da se otvori novi rukometni klub, pored već postojećeg fudbalskog kluba- rekao je Udovičić.

Sevojno bi, po ovim planovima, do početka naredne godine trebalo da dobije novu sportsku salu vrednu 73 miliona dinara.

Udovičić je, u ovoj najavi izradnje novog sportskog kapaciteta u Sevojnu rekao da je potrebno i da „stimulišu osobe sa invaliditetom na uključivanje u sportske aktivnosti“

Poseta ministra Udovičića Sevojnu, 3. februara, najava aktivnosti u domenu sporta, otpočinjanje akcije na nivou cele Srbije,   kao i donacija od 40 lopti poklapa se sa predizbornim aktivnostima koje sprovode u Sevojnu uoči lokalnih izbora u martu mesecu.

Ministra omladine i sporta   u Sevojnu su  dočekali predstavnici GO Sevojno, rukovodstvo Grada Užica, direktor OŠ Aleksa Dejović, VladeŽivanović, kao i članovi Sportskog udruženja Sevojno, koji su demonstrirali svoje sportske veštine u postojećoj fiskulturnoj sali. Uvaženom gostu iz državnog vrha    predočeni su i sportski tereni u sklopu školskog dvorišta: košarkaški , rukometni i odbojkaški, za čije uspešno renoviranje se mesecima vodila kampanja i koji su od ovog leta funkcionalni zahvaljujuć i donacijama Sevojničana – privatnih lica i preduzetnika.

M.N./ Foto: Grad Užice- zvanični sajt