Sport

Sevojnički strelci briljirali na Prvenstvu Srbije: Dijana dvostruki šampion države

Posted: 8. aprila 2019. u 16:36   /   by   /   comments (0)

Sevojnički streljački klub „Aleksa Dejović“ briljirao je na Prvenstvu Srbija vazdušnim oružjem „B“programa u disciplini vazdušni pištolj  osvojivši ukupno pet medalja. Junakinja takmičenja bila je članica ovog kluba Dijana Janković koja se vratila kući sa osvojene dve titule šampiona države.  Prvenstvo je održano u Beogradu, 7. aprila , u Sportskoj hali SD Crvena zvezda koje je bio i organizator takmičenja.

Dijana Janković je osvojila titulu šampiona država u kategoriji kadeta i mlađih juniorki u disciplini vazdušni pištolj , a finale takmičenja mlađih juniorki u kome se Dijana raspucavala sa Jovanom Todorović iz Beograda  za zlatnu medalju proglašeno je najuzbudljivijim delom prvenstva.

Steljačko društvo „Aleksa Dejović“  je zaslugom Jankovićeve kao i njenih klupskih koleginica Jelene Todorović i Marije Smiljanić u kategoriji juniorki, i Smiljanić Marijom i Glibetić Sandrom u kategoriji kadetkinja osvojio dve zlatne, klupske,  medalje u disciplini vazdušni pištolj, u ženskoj konkurenciji.

Petu medalju za SD „Aleksa Dejović“ osvojio je Nemanja Mitrović u disciplini vazdušna puška,  a u konkurenciji mlađih juniora.

Jednak broj medalja na ovom prvenstvu, ali u disciplini vazdušna puška,  osvojio je i SK „Čika Mata“ iz Kragujevca: tri pojedinačne: Teodora Vukojević u kategoriji kadeta i mlađih juniora, Marko Ivanović u kategoriji mlađih juniora , takođe disciplina vazdušna puška, kao i  dve zlatne klupske medalje.

M.Nikolić / Foto: privatna arhiva

 

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.