Umetnost

Sevojničanka pobednica konkursa za najbolji strip na španskom jeziku

Posted: 11. juna 2019. u 20:58   /   by   /   comments (0)

Vera Kozlova, učenica VI 1 razreda  OŠ “Aleksa Dejović” iz Sevojna, pobednica je konkursa za najbolji strip na španskom jeziku u organizaciji Instituta Servantes iz Beograda. Konkurs je nosio naslov “500 godina od Magelanove plovidbe oko sveta” , a Verin rad na kome je Magelan prikazan kao superheroj odneo je pobedu ispred radova učenika iz Zrenjanina iVrbasa. Ovaj konkurs bio je namenjen učenicima osnovnih škola iz Srbije u kojima se izučava španski jezik, a Milena Milenković, nastavnica španskog jezika u OŠ “Aleksa Dejović” zaslužuje priznanje za angažovanje koje je rezultiralo Verinim uspehom na konkursu.

Konkurs za najbolji strip na španskom jeziku Institut Sevrantes iz Beograda raspisuje četvrti put a ove godine je realizovan u saradnji sa Udruženjem profesora španskog jezika Srbije, Muzeja iluzija i SEA Instituta iz Beograda.

Uručenje nagrada upriličeno je u subotu 8. juna u Beogradu kada je i postavljena izložba pristiglih radova na konkursu, ali i emitovani kratki filmovi na španskom jeziku koji su srednješkolci, po osnovu konkursa za njiho uzrast, uradili mobilnim telefonima.

M.Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.