Sport

Šest zlatnih medalja za užičke karatiste na MOSI igrama u Priboju

Posted: 9. jula 2018. u 02:08   /   by   /   comments (0)

Na MOSI igrama u Priboju, koje su se održale od 04.-08.jula.2018., karatisti grada Užica su zabeležili veliki uspeh osvajanjem šest zlatnih medalja, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Nadmetanja karatista održala su seu 05. i 06. jula, a finala u večernjim satima 06.jula.

Užičani su od sedam finala uspeli da osvoje 6 zlatnih. Osvajači zlatnih medalja su : ekipa Užica u borbama u sastavu Didanović Marko, Krstin Željko i Jeremić Nebojiša. Ekipa u katama u sastavu Gajić Petra, Bajić Marija i Jana Ilić.

U pojedinačnoj konkurenciji borbe Nevena Nikolić je osvojila dve zlatne medalje, u apsolutnoj kategoriji i u kategoriji -68 kg, Željko Krstin je osvojio zlatnu medalju u apsolutnoj kategoriji i srebrnu u kategoriji -78 kg, Marko Didanović je osvojio zlatnu medalju u kategoriji +78 kg.

Lidija Trmčić je uspela da osvoji bronzanu medalju u disciplini kate pojedinačno. Pored osvojenih medalja, osvojena su tri četvrta mesta i to: ženska ekipa u borbama, Jana Radović u kategoriji -61 kg i Petra Gajić kate pojedinačno.

Povodom ovog uspeha užičkih karatista , trener  Živan Ršumović je izjavio:

-Postigli smo veliki uspeh osvajanjem 8 medalja na MOSI igrama, a sa 6 zlatnih smo najuspešniji. Kvalitet karate takmičenja je bio na zavidnom nivou, a velikom borbom smo uspeli da budemo najbolji. Ponosan sam kao trener jer su ekipu grada predstavljali članovi karate kluba „Užice“.

M.M. / Izvor i foto: Ž.R.