Muzika, Najava

„Samostalni referenti“ na prvoj Punk paradi u Požegi: 11. avgust

Posted: 10. avgusta 2017. u 07:05   /   by   /   comments (0)

Jedan od tri  nova muzička festivala od ovog leta u Požegi, a u organizaciji Kulturnog centra Požega, pored džeza i hip hopa, je i festival pank muzike, Punk parada koja će e održati 11. avgusta u bašti Kluba mladih u Požegi. Na Punk paradi nastupaju: KBO, Crveni karton, Samostalni referenti, Čvrge i bend Hund.

-Ove godine u programu Kultrurnog centra Požega akcenat smo stavili na omasovljenje publike, i u tom smislu, na veći broj različitih programa, pa smo tako, našim programima obuhvatili najrazličitije muzičke ukuse: od roka, hip hopa, džeza, pa sada i panka. Pank muzika je, kao što svi znamo, jedan od onih muzičkih pravaca koji dugim višedecenijskim postojanjem na muzičkoj sceni pokazuje da uvek ima pristalice, i da je jedan od muzičkih pravaca koji ne zastarevaju uprkos tome što se menjaju generacije i ukusi. Želja nam je bila da, pored ljudi koji vole rok muziku, kroz Maglenijadu, hip hop i nedavno održani džez festival , i ljubitelji panka imaju priliku da jedan festivalski dan uživaju u  nastupima odabranih bendova iz ovog žanra. Takođe, vodili smo računa i o terminu održavanja festivala, pa smo i džez i ovaj predstojeći, pank festival s namerom ostavili za početak avgusta, budući da se svi muzički festivali u regionu odvijaju tokom jula meseca, da bi publika iz Užica, Čačka, Lučana, Arilja, Kosjerića mogla da  dođe i uživa i tokom avgusta- izjavio je direktor Kulturnog centra Požega, Srđan Stevanović, poručivši publici iz regiona da dođe , budući da je ulaz na festival slobodan:

– Kao i na svim našim dosadašnjim muzičkim događajima, pokrovitelj manifestacije je Opština Požega, a to nam omogućava da za ljubitelje muzike, našu publiku , omogućimo besplatne nastupe gostujućih i domaćih grupa.

Početak Punk parade u Požegi je u 19, 30 časova..

M.N. / foto: Aleksandar Zec