Najava, Sport

Ribolovci iz 12 zemalja na takmičenju na Đetinji

Posted: 11. maja 2018. u 23:00   /   by   /   comments (0)

Deveti Kup Jadransko- podunavskih zemalja u ribolovu- mušičarstvo , održaće se od 10. do 13. maja na  Đetinji. Užice će ovim povodom ugostiti  63 takmičara iz 12 zemalja, a pored učesnika iz bivših republika Jugoslavije, učestvuju i takmičari iz Slovačke, Mađarske, Bugarske.

Predsednik Saveza ribolovaca Srbije, Tihomir Lukić, rekao je da je „ staza za takmičenje celom dužinom revira, od ušća Sušice u Đetinju, do Valike brane, dok je baza u objektu udruženja Alasi sa Đetinje, poznatiji kao Banja na Đetinji.

Lukić je naglasio da će se takmičenje odvijati po pravilniju FIPS- moushe tradicije, a što se tiče pravila, istakao je da je dozvoljen lov na jednu imitaciju, a zabranjena upotreba imitacija izgrađenih od fabrikovane gume i slikona, imitacija riblje ikre i ribice izgrađene od celuloida.

Riba se do merenje čuva u platnenim čuvarkama koje obezbeđuje organizator. Bodovaće se potočna pastrmka preko 20 cm, lipljan preko 20 cm i mladica preko 20 cm- rekao je predsednik Saveza.

Nakon okupljanja i prijave ekipa u petak 11. maja, te prvog treniga, u subotu, od 9 do 12 časova je prvo kolo. Nakon toga, od 14 do 16 časova je promena sektora, a od 16 do 19 – drugo koolo nakon čega sledi merenje.

U nedelju, 13. maja, od 9 do 12 časova je treće kolo takmičenja, a potom merenje, dok je za 15 časova planirano proglašenje najboljih pojedinaca i ekipa.

M.N. / Foto: Mušičarstvo