Najava, Vesti

Retrospektivna izložba radova Đorđa Stanića u Požegi: 5. jun

Posted: 3. juna 2018. u 14:22   /   by   /   comments (0)

U Gradskoj galeriji Požega u utorak, 5. juna, biće otvorena izložba radova Đorđa Stanića pod nazivom „Predeli iz moga kraja“.

Đorđe Stanić ove godine obeležava 30 godina  stvaralaštva, a izložbu kojom zaokružuje stvaralački rad za ove tri decenije gostovala je u Narodnom muzeju Užice, Gradskoj galeriji Arilje, i sada će se naći pred požeškom publikom. U pitanju su slike, ulja na platnu, sa osobenostima Stanićevog senzibiliteta koji podrazumeva neraskidivu vezu sa pejzažnim motivima i ekspresionistički kolorit.

Foto: Infoera- Đ. Stanić

Đorđe Stanić je rođen 27. juna 1973. godine u Užicu, i  od malih nogu je pokazivao naklonost ka crtanju i slikanju. Još u osnovnoj školi, sa izuzetnim darom za boju, slikao je prirodu spajajući više listova bloka i praveći velike formate. Završio je srednju novinarsku školu a zatim studije istorije umetnosti u Beogradu. Radio je u Užicu kao profesor likovne kulture. Samostalno je izlagao 57 puta u gotovo svim većim i manjim gradovima Srbije. Učesnik preko 200 domaćih i međunarodnih likovnih kolonija i velikog broja kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Poznat je kao vrstan pejzažista čije slike zadovoljavaju kriterijume najšireg kruga publike.

Izložba u požeškoj galeriji se otvara u 19 časova.

M.N.