Najava, Umetnost

Repertoar bioskopa Art od 8. do 14. novembra

Posted: 8. novembra 2018. u 17:08   /   by   /   comments (0)

OD 08. DO 14. NOVEMBRA

SALA 2- u 19h
SALA 1- u 22:15h

cena ulaznice: 350,00

JUŽNI VETAR
Dužina trajanja: 125mn.
Žanr: krimi, domaći film
Glavne uloge: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Hristo Shopov, Ivaylo Zahariev
Režija: Miloš Avramović
U životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao.
Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme.
Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno zameri brutalnom narko klanu.

SALA 2

OD 8. DO 14. NOVEMBRA
u 21:30h
cena ulaznice: 300,00

ONO ŠTO NAS NE UBIJE/ The Girl in the Spider’s Web

Dužina trajanja: 115mn.
Žanr: krimi, drama, triler
Glavne uloge: Claire Foy, Sverrir Gudnason, Sylvia Hoeks, Claes Bang
Režija: Fede Alvarez
Ekranizacija poslednje, četvrte knjige istoimenog naziva koja će nam slediti krv u venama što zbog straha, što zbog hladne Švedske u kojoj se radnja ovog nastavka dešava.
U filmu Što nas ne ubije pratimo dobro nam poznate protagoniste Lizbet Salander, mladu hakerku i novinara Mikaela Blomkvista koji se nalaze uhvaćeni u mreži špijuna, sajber kriminalaca i korumpiranih vladinih službenika. Strah, napetost i nove pretnje s kojima se suočavaju primoraće beskompromisnoga lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakerku da ponovo udruže snage. Riječ je o trileru kog su obožavaoci dugo iščekivali, roman koji kao i prethodni zadire u aktualne i bolne teme. Lizbet Salander i Mikael Blomkvist ponovo su zajedno u avanturi od koje zastaje dah.
SALA 1

OD 08. DO 21. NOVEMBRA
u 18h
cena ulaznice: 300,00

PRINCEZA I ZMAJ/ The Princess and the Dragon
Dužina trajanja: 75min.
Žanr: animirani, avantura, porodični, sinhronizovan, 3D
Režija: Marina Nefedova

Na proslavi svog sedmog rođendana mala princeza Sofija luta kroz tajne odaje dvorca i pronalazi čarobnu knjigu koja je vodi u čudesnu zemlju.
U tom svetu punom zmajeva, živopisnih stvorenja i gnoma, Sofija započinje svoju uzbudljivu pustolovinu da nađe ogledalo kojim može da se poveže sa svojim prijateljima u dalekoj zemlji. U toj avanturi saznaje da i u njenom dvorcu postoji tajno ogledalo pomoću kojeg može da se poveže sa svojom majkom koja je napustila kralja Alistera dok je ona bila još beba. Vraća se kući sa svojim najboljim prijateljem zmajem i saznaje da je ogledalo sakrio pokvareni savetnik kralja Alistera. Sofija i Zmaj zajedno kreću u potragu za čarobnim ogledalom, pronalaze majku i proteraju zlog savetnika sa dvora.
SALA 1

OD 08. DO 14. NOVEMBRA
u 20h

cena ulaznice: 350,00

ZASPANKA ZA VOJNIKE
Dužina trajanja: 121mn.
Žanr: ratni, domaći film
Glavne uloge: Ljubomir Bandović, Marko Vasiljević, Vuk Jovanović, Marko Pavlovski
Režija: Predrag Antonijević
Ovo je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su kao i stotine hiljada drugih učinili da slava srpske vojske postane besmrtna.
Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat kao našem glavnom junaku Stevanu, tek svršenom studentu biologije koga otac prati u rat ne znajući da li će ga ikad više videti; drugi već prekaljeni ratnici a opet samo seljaci koji će u trenucima predaha misliti na svoje porodice i rodne njive. Okupljeni sa svih strana Srbije i beskrajno različiti, kroz sve teške dane i bitke postaju jedno u odbrani svoje otadžbine. Ovo je priča o njihovom herojstvu i prijateljstvu, priča o slozi i zajedništvu bez koga niko od njih ne bi preživeo. A preživeo je samo jedan i ovaj film je njegovo sećanje na svoje ratne drugove, ujedno i sećanje na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu nad čijim grobovima cveta mali plavi cvet zaspanka da ih čuva kad sudbina i istorija već nisu…

Izvor: Bioskop Art