Najava, Umetnost

Repertoar bioskopa Art: od 5. do 11. januara

Posted: 5. januara 2017. u 12:18   /   by   /   comments (0)

SALA 1   od 5. do 11. januara

u 18 h   cena ulaznice: 250,00

MAŠA I MEDVED

Žanr: animirani   Dužina trajanja: 63 min.

Glumci: Jovana Jelovac Cavnić, Mateja Vukašinović

Reditelji: Dušica Novaković

Maša je trogodišnja energična, druželjubiva i pomalo luckasta devojčica koja živi u šumi i koja stalno upada u nevolje. Njen dobri drug Medved, koji je štiti, često i sam upadne u nevolju zbog Mašinih nestašluka, ali ipak, njih dvoje, uz ostale životinje u šumi zabavljaju gledaoce, ali ih i uče kreativnosti, lojalnosti i pravom prijateljstvu.

 

 

SALA 2   od 5. do 11. januara 

u 19 h cena ulaznice: 300,00

PEVAJMO/ Sing

Žanr: animirani, komedija, 3D   Dužina trajanja: 108 min.

Reditelji: Garth Jennings

Smešten u svet poput našeg ali koji naseljavaju samo životinje, „Pevajmo“ predstavlja Bastera Muna (oskarovac Metju Mekonahju), uglednu koalu koja je direktor nekada velikog pozorišta koje je vremenom propalo. Baster je večiti optimista, dobro, možda malo živi u zabludi, ali voli svoje pozorište iznad svega i učiniće sve da ga zadrži. Sad, suočen s propadanjem svoje životne ambicije, on ima poslednju šansu da vrati ovom izbledelom dragulju nekadašnju slavu tako što će producirati najveće svetsko takmičenje u pevanju. Pojaviće se pet najozbiljnijih kandidata: Majk, (Set Mekfarlan) miš koji pevuši jednako dobro kao što vara ljude; Mina, stidljiva slonica tinejdžerka (Tori Keli), koja ima užasnu tremu od nastupa; Rosita, premorena majka (oskarovka Ris Viterspun) koja ima 25 prasića; Džoni, mladi gorila gangster (Teron Edžerton) koji traži način da pobegne od porodičnog kriminala, i Eš, pank-rok bodljikavo prase (Skarlet Johanson) koja pokušava da se otrese svog arogantnog dečka i postane solo pevačica. Sve životinje će doći na Basterovu audiciju verujući da je to njihova šansa da promene svoj život. A dok ih Baster sve pojedinačno podučava i dovodi sve bliže i bliže velikom finalu, počeće da shvata da pozorište možda nije jedino što treba da se spasi.

 

SALA 1   od 5. do 11. januara     

u 20 h   cena ulaznice: 300,00

SANTA MARIA DELLA SALUTE/ Santa Maria della Salute

Žanr: ljubavna drama  Dužina trajanja: 120 min.

Glavne uloge:Vojin Ćetković, Tamara Aleksić, Nebojša Ilić, Aleksandar Berček, Dejan Lutkić, Sloboda Mićalović

Režija: Zdravko Šotra

Priča o Lazi Kostiću počinje u Veneciji, pred crkvom Santa Maria della Salute, zbog koje se pesnik u mladosti pesmom ljutio na dužda što je za gradnju te crkve posekao silne šume u našim krajevima.

Ovo je emotivna ispovest o najvećoj srpskoj ljubavnoj priči, o odnosu najvećeg pesnika srpske književnosti i mlade, učene, prelepe Lenke Dunđerski. Film nas vodi kroz život i unutrašnju borbu velikog i „drukčijeg“ čoveka, pesnika, prevodioca, doktora prava, novinara… U poznom dobu, Lazi će se duh Lenke Dunđerski i crkva Santa Maria della Salute među sobom preplitati i dovesti do stvaranja njegove najčuvenije pesme.

 

SALA 2   od 5. do 11. januara     

u 21 h   cena ulaznice: 300,00

ZAŠTO BAŠ ON?/ Why Hym?

Žanr: komedija   Dužina trajanja: 111 min.

Glavne uloge:  James Franco, Bryan Cranston, Zoey Deutch

Režija: John Hamburg

Za vreme novogodišnjih praznika, zaštitnički nastrojen otac Ned (Krenston), zajedno sa svojom porodicom dolazi u posetu ćerki studentkinji (Dojč).

Međutim, ta poseta se pretvara u pravu noćnu moru, s obzirom da Ned upoznaje Lerda (Franko) – dobroćudnog, bogatog, i najblaže rečeno ,,neobičnog’’ dečka svoje ćerke. Poput svakog brižnog oca, Ned misli da Lerd nije dovoljno dobar za njegovu ćerku, te će pokušati da shvati šta je to što ona vidi u njemu. Nedov napad panike kulminira u trenutku kada saznaje da Lerd ima krajnje ozbiljne planove i planira da je zaprosi.

 

SALA 2   od 5. do 11. januara     

u 22 h   cena ulaznice: 300,00

ASSASSIN’S CREED/ Assassin’s Creed

Žanr: akcija, avantura, 3D   Dužina trajanja: 115 min.

Glavne uloge: Michael Fassbender, Marion Corillard

Režija: Justin Kurzel

Assassin’s Creed je jedna od najuspešnijih akcionih igrica današnjice, a ovo je prvi film snimljen po njoj. Režiju potpisuje Džastin Kurcel, a uz Fasbendera igra i oskarovka Marion Kotjar, Majkl Kenet Vilijams i Džeremi Ajrons.

Kalum Linč, čiji lik igra Majkl Fasbender, otkriva da je potomak tajnog društva „Asasina“ zahvaljujući revolucionarnoj tehnologiji koja otključava njegova genetska sećanja. Pomoću nje on proživljava avanture svog pretka Agilara u Španiji 15. veka. Nakon što stekne neverovatno znanje i moći, Linč se vraća u savremeno doba kako bi se suprotstavio opasnim i moćnim vitezovima templarima.