Najava, Umetnost

Repertoar bioskopa Art od 31. januara do 6. februara

Posted: 31. januara 2019. u 20:04   /   by   /   comments (0)

SALA 1

OD 31. JANUARA DO 13. FEBRUARA

u 18h

cena ulaznice: 250,00

ALADIN I LETEĆI ĆILIM/ Hodja fra Pjort

Dužina  trajanja: 81min.

Žanr: animirani, avantura, sinhronizovan

Režija: Karsten Kiilerich

Glasovi: Peđa Damnjanović, Miomira Dragićević, Marko Dolaš, Alek Rodić, Ana Mirović, Ognjen Drenjanin, Jovana Cavnić, Đorđe Simić, Milan Zoričić, Simona Ćirović, Ivan Ivanov, Zoran Stojić

Aladin živi u Pjortu, malom pustom selu u Bulgislavu, zajedno sa majkom, ocem i kozom Rajkom.

Pjort je lepo i zanimljivo mesto, ali vrlo malo, pa Aladin sanja o pustolovinama u velikom svetu koji se nalazi iza planina na horizontu. Aladinov otac uopšte ne podržava svog sina. Insistira da se smiri. Svet nisu pustolovine, nego opasnosti i ljudi iz malog mesta ne treba da se mešaju sa onima iz vanjskg sveta. Od dečaka se očekuje da pođe stopama svog oca i postane krojač. Kada Aladin dobije nepredviđenu šansu, on je zgrabi oberučke. Na fantastičnom letećem tepihu, koga je dobio od El Faze, Aladin sa svojom vernom prijateljicom kozom Rajkom, leti prema suncu sa zadatkom da vrati El Fazi izgubljeno unuče. Sultanov grad Peto je zaista nešto posebno – ogroman i haotičan, iza svakog ćoška vrebaju probisveti. Ali to ne sprečava naivnog seljačića Aladina da nastavi put na čarobnom tepihu.

SALA 1

OD 31. JANUARA DO 6. FBRUARA

u 22h

cena ulaznice: 300,00

ESCAPE ROOM/ Escape Room

Dužina  trajanja: 99mn.

Žanr: naučna-fantastika, triler

Glavne uloge: Deborah Ann Woll, Tyler Labine, Taylor Russell

Režija: Adam Robitel

Šest stranaca naći će se u okolnostima koje su van njihove kontrole i moraće da koriste svoje znanje kako bi preživeli.

Stidljiva učenica fizike Zoja, buntovnik Ben, mladi trgovac Džejson, ratna veteranka Amanda, bivši rudar Majk i zaljubljenik u koncept „Escape Room“ Deni istovremeno dobiju na poklon specijalnu kutiju-slagalicu. Pošto su uspeli da je slože, otvara im se trag koji ih vodi u „Escape Room“ i otvara im priliku da osvoje 10 000 $ ukoliko uspešno reše sve zagonetke. Ali kada Ben pokuša da izađe iz sobe na pauzu da kratko zapali cigaretu, shvati da su vrata zaključana i da je igra već počela. Uđite u igru kao nikada prije i otkrijte tamnu istinu koja ih sve povezuje.

SALA 2

OD 31. JANUARA DO 6. FEBRUARA

u 19h

cena ulaznice: 300,00

KO SE BOJI VUKA JOŠ/ Volki i ovtsy. Khod sviney

Dužina  trajanja: 80min.

Žanr: animirani, komedija, sinhronizovan, 3D

Glasovi: Petar Strugar, Inspektor Blaža i Srđan Dinčić

Režija: Vladimir Nikolaev

U gradiću u kome ovce i vukovi žive u miru, pojavljuju se dva gosta, polarna lisica i mala ovca.

Niko ne očekuje u kakav problem će ih oni dovesti, a moraće da se udruže da bi prebrodili opasnost. Samo timski rad može da reši probleme i pomogne im da se suoče sa izazovima, jer su zajedno jači.

SALA 2

OD 31. JANUARA DO 6. FEBRUARA

u 21h

cena ulaznice: 300,00

MULA/ The Mule

Dužina  trajanja: 116mn.

Žanr: krimi, drama

Glavne uloge: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Taissa Farmiga

Režija: Clint Eastwood

Dobitnik nagrade Oscar Klint Istvud se prvi put nakon 2009. godine i filma „Gran Torino“ nalazi na dve strane, rediteljskoj i glavnoj ulozi. Klint Istvud režirao je film prema scenariju Nika Šenka koji je inspiriran člankom Njujork Tajmsa.

Istvud je u ulozi Erla Stouna , čoveka u svojim osamdesetim koji je bankrotirao, sam je i čeka hipoteku nad svojim poslom, kada mu ponude posao u kojem samo mora da vozi . Čini se prilično lako, ali Erl zapravo postaje mula meksičkog kartela. Posao mu jako dobro ide, čak toliko dobro da mu povećaju „teret“, a njega proglase glavnim rukovodiocem. Erl se vrlo brzo nađe i u centru interesa policije, DEA agenta Kolina Bejtsa . Iako su njegovi problemi s novcem sada stvar prošlosti, Erlove greške iz prošlosti počinju izranjati, a pitanje je hoće li imati dovoljno vremena ispraviti sve te greške pre nego ga sustignu ruka pravde ili kartel za koji radi.

SALA 1

OD 17. DO 23. JANUARA

u 20h

cena ulaznice: 350,00

TAKSI BLUZ

Dužina  trajanja: 95mn.

Žanr: komedija

Glavne uloge: Andrija Milošević, Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Djuričko, Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Boris Komnenić, Nikola Pejaković

Režija: Miroslav Stamatov

TAKSI BLUZ je romantična komedija. Istovremeno to je šarmantni i uzbudljivi „road movie“.

Glavni junak ove priče je Marko (42), simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći. Naizgled jedan normalan dan na poslu će se pretvoriti u haos kada se u njegova kola ušunja dečak Damir koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu i koji je u potrazi za svojim ocem. Vožnja njih dvojice u taksiju tokom jedne noći će iznedriti gomilu suludih situacija koje će se smenjivati zajedno sa mnoštvom likova koji će prodefilovati kroz taksi kao mušterije. SALA 1

M.M. / Izvor: Bioskop Art