Umetnost

Repertoar bioskopa Art od 14. do 20. marta

Posted: 14. marta 2019. u 01:12   /   by   /   comments (0)

SALA 2

OD 14. DO 20. MARTA

u 21:15h

cena ulaznice: 300,00

CRNI ANĐEO/ El Angel

Dužina  trajanja: 118min.

Žanr: biografski, drama, krimi

Glavne uloge: Lorenzo Ferro, Chino Darín, Daniel Fanego

Writers: Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie (as Brian Currie), Peter Farrelly

Režija: Luis Ortega

Ovo je argentinski kandidat za Oskara i govori o serijskom ubici koji je trenutno poznat kao najduže zatočeni zatvorenik u argentinskom zatvoru.

Debitant Lorenco Fero našao se u glavnoj ulozi okrutnog tinejdžera Karlosa, koji kreće na krvavu avanturu sa svojim najboljim prijateljem. Za razliku od većine filmova o serijskim ubicama, Ortega se ne udubljuje previše u psihologiju i ne traži opravdanje u mračnoj prošlosti – Karlos je obožavan od malih nogu, odrastao je sasvim srećan, i izgleda kao pravi anđeo. Kako neko toliko lep može da bude toliko ružan iznutra? Ovaj film pruža fascinantan uvid u svet jednog od najozloglašenijih argentinskih zločinaca. Ortega na interesantan način tretira ovu mračnu figuru i stvara film koji je visoko stilizovan, okupan suncem i svetlim bojama, i oplemenjen momentima humora. Ovo je subverzivan krimi triler koji na inovativan način ruši konvencije žanra.

SALA 1

OD 14. DO 20. MARTA

u 22h

cena ulaznice: 300,00

GOSPODAR PARIZA/ L’Empereur de Parispers

Dužina  trajanja: 110mn.

Žanr: avantura

Glavne uloge: Olga Kurylenko, Vincent Cassel, Freya Mavor

Režija: Jean-François Richet

Za vreme vladavine Napoleona Fransoa Vidok je jedini čovek koji je pobegao iz najvećeg zatvora zemlje.

Ostavljen da umre nakon poslednjeg spektakularnog bega, bivši osuđenik pokušava biti zaboravljen pod maskom jednostavnog trgovca. Nakon što bude optužen za ubistvo koje nije počinio, dobija priliku da se pridruži policiji u borbi protiv podzemlja, u zamenu za slobodu. Uprkos odličnim rezultatima, izaziva neprijateljstvo svojih kolega, policijskih službenika, ali izaziva i bes podzemlja…

SALA 1

OD 7. DO 20. MARTA

u 18h

cena ulaznice: 300,00

KAKO DA DRESIRATE SVOG ZMAJA 3/ How to Train Your Dragon: The Hidden World

Dužina  trajanja: 104min.

Žanr: akcija, avantura, sinhronizovan, 3D

Glasovi: Miloš Đuričić, Dragan Vujić Vujke, Milena Živanović, Aleksandar Srećković Kubura, Valentina Pavličić, Predag Damnjanović, Marko Marković, Marija Mikić, Željko Maksimović

Režija: Dean DeBlois

Iz studija DreamWorks Animation stiže nam epska animirana avantura o odrastanju i pronalaženju hrabrosti da se suočimo sa nepoznatim i o tome kako ne treba odustati.

Ono što će početi kao neočekivano prijateljstvo između mladog Vikinga i neustrašivog zmaja pretvoriće se u avanturu koja prevazilazi i sam život. Bioskopska publika imaće priliku da uživa u novom filmu jedne od najomiljenijih animiranih saga svih vremena! Novi poglavica i vladar Berka stvorio je veličanstvenu i haotičnu utopiju. Selo u kome naši junaci žive suočiće se sa najmračniJom pretnjom do sada, a oni će morati da ga napuste i krenu na putovanje kroz skriveni svet za koji su mislili da postoji samo u mitovima.

SALA 1

OD 14. DO 20. MARTA

u 20h

cena ulaznice: 350,00

KAPETAN MARVEL/ Captain Marvel

Dužina  trajanja: 128mn.

Žanr: akcija, avantura, 3D

Glavne uloge: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace

Režija: Anna Boden, Ryan Fleck

Smešten u devedesete godine dvadesetog veka, Kapetan Marvel iz Marvelovog studija je potpuno nova avantura iz do sada neviđenog perioda u istoriji Marvelovog stripskog univerzuma, koja prati Kerol Denvers kako postaje jedna od najznačajnijih junakinja u univerzumu. Dok galaktički rat koji vode dve vanzemaljske rase utiče i na Zemlju, Denvers će se naći, zajedno sa malom grupom saveznika u centru vrtloga.

SALA 2

OD 14. DO 20. MARTA

u 19:30h

cena ulaznice: 300,00

ŠAVOVI

Dužina  trajanja: 97mn.

Žanr: drama, triler

Glavne uloge: Snežana Bogdanović, Marko Bacović, Igor Bencina

Režija: Miroslav Terzić

Scenario za „Šavove“ je inspirisan svedočenjem beogradske krojačice koja je već skoro dve decenije tražila svog „mrtvog sina“.

Ona se bori sa upravom bolnice i lekarima, policijom, sudovima i opštinskim zvaničnicima, kako bi dobila ispravu o smrti koja bi dokazala gde je pokopan njen novorođeni sin. Posle skoro dvadeset godina, ona veruje da je svog sina našla u prigradskom naselju udaljenom 15 kilometara od Beograda.

M.M. / Izvor: Bioskop Art