Društvo

Raspisan javni poziv za kandidate za nagrade i priznanja Grada Užica

Posted: 14. avgusta 2018. u 16:24   /   by   /   comments (0)

Fizička lica, udruženja građana, organizacije  iz Užica u mogućnosti su da predlože zaslužnog pojedinca ili  kolektiv iz svih oblasti delovanja za jedno od priznanja ili nagrada Grada Užica od 14. avgusta do 10.septembra kada je krajnji rok za prijem predloga- rečeno je na pres konferenciji koju je povodom Javnog poziva za podnošenje predloga za ovu svrhu održao predsednik Skupštine, Branislav Mitrović.

Mitrović je rekao da je  Komisiju  koja je raspisala javni poziv I koja će odlučivati o predlozima  čine tri odbornika i dva predstavnika građana: Slavica Dimitrijević, Radivoje Papić, on kao predsednik Skupštine,  i direktor Narodnog pozorišta Užice, Zoran Stamatović i novinar i književnik Zoran Jeremić.

Priznanja zaslužnim Užičanima dodeljuju se na svečanoj sednici Skupštine povodom Dana Grada, a kategorišu se kao: Povelja Grada, kao najviše priznanje, Plaketa Grada i Nagradu Grada.

-Povelja se dodeljuje za značajan doprinos za sveukupni razvoj našeg Grada, Plaketa se dodeljuje pojedinicima i kolektivima koji su dali doprinos za jedan duži period za razvoj grada u oblasti privrede, društvenih delatnosti, poljoprivrede, nauke , kulture, sporta , obrazovanja, i Nagrade se dodelju za posebne rezultate u nekoj od navedenih oblasti u prethodnom periodu- rekao je Mitrović.

Predlozi se u pisanom obliku predaju u pisarnici Gradske uprave sa naznakom:  Komisiji za javna priznanja i nagrade Grada Užica- predlog kadidata za nagrade-Užice, ili poštom na adresu Gradske uprave, Dimitrija Tucovića br. 52.

Mitrovića je istakao i da je “ponosan na rad ove Komisije koja je u poslednje dve godine, na jedan poseban način istakla zaslužne sugrađane, bez ikakvog uticaja politike, ili nekih drugih faktora koji ne bi trebali da utiču na dodelu priznanja”.

Uz citat Ljubomira Simovića “živimo u vreme neslanih jela i neslanih mora” , Mitrović je istako da je Komisija dala značajan doprinos afirmaciji ljudi koji se bore za prave vrednosti I koji su svijim likom i delom njihovi najveći promoteri.

Mitrović je, takođe dodao da pojednici jednom u toku života mogu biti dobitnici neke od nagrada ili priznanja Grada, dok je za kolektive ta mogućnost ograničena na jednom u pet godina.

Nagrada Grada Užica podrazumeva i novčani iznos uz plaketu, a visina novčanog iznosa utvrđuje skupštinsko Veće,  i protekle godine je iznosila 70.000 dinara po dobitniku.

Tekst Javnog poziva dostupan je na zaničnom sajtu Grada Užica.

M. Nikolić