Sport

Prvi put za pet decenija postojanja, Jedinstvo na čelu tabele

Posted: 24. maja 2018. u 00:57   /   by   /   comments (0)

U godini kada Stonoteniski klub „Jedinstvo“ slavi 50 godina postojanja, razlog više za slavlje je i pobeda Užičana na turniru u Prokuplju čime su obezbedili prvo mesto na tabeli Druge lige Srbije. To znači da će ekipa „Jedinstva“, ovim, najboljim rezultatom postignutim za 5 decenija postojanja, uzeti učešće na kvalifikacijama a Prvu ligu Srbije koje se održavaju 2. i 3. juna. Podsećanja radi, prošle godine bili su drugi u Drugoj ligi Srbije, a na kvalifikacije za viši rang takmičenja nisu otišli zbog nedostatka finansijskih sredstava.

U nedelju 20. maja  2018. godine u Hali sportova u Prokuplju u organizaciji stonoteniskog kluba „Toplicanin“ iz Prokuplja, održan je osmi turnir druge lige Srbije-grupa jug za muškarce .Stonoteniseri Jedinstva  igrali su tri meča i to sa ekipama Radnicki(Pirot), Radnicki(Kragujevac) i ekipom Stoni iz Niša.

U prvom meču, derbiju kola,  ekipa Jedinstva bila je bolja od Radničkog iz Pirota   i slavila pobedu sa 4:1 a u drugom meču takodje u derbiju kola sastala se sa Radničkim iz Kragujevca  i ostvarila pobedu sa 4:2.U trećem kolu pobedjen je Stoni iz Niša sa 4:1.

M.N. / Izvor: SK Jedinstvo