Sport

Prvi ovogodišnji nastup Mikice Vesnića i prva pobeda

Posted: 30. aprila 2018. u 08:17   /   by   /   comments (0)

Vozač ASK Vesnić “kupre”, Milovan Vesnić pobednik je druge trke FIA Centralnoevropske zone u klasi D4-3.5 vožene na Hungaroringu.

Drugo mesto je osvojo Mark Jedlocki u “seatu”, dok je kao treći u klasi kroz cilj prošao osvajač jučerašnjeg sprinta, Balint Hatvani u Unikorse “đulijeti”.

Vaclav Nimč Mlađi u “audiju” našao se na četvrtom mestu, dok je Miljković trku završio peti.

Vesnić je startovao sa pol-pozicije u drugom sprintu i relativno lako i sigurno na toj poziciji i završio trku.

“Danas je sve radilo kako treba što se tehnike tiče. Uz pomoć inženjera iz Seata rešili smo problem sa menjačem, a malo smo doradili i setap”, kaže Vesnić za naš portal.

“Vozio sam na 85 odsto snage, nije bilo potrebe da previše forsiram. Bilo je manjih problema sa dva brža automobila između mene i Hatvanija, ali su me oni kasnije obišli pa je drugi deo trke bio mirniji”.

Vesnić je ukupno veoma zadovoljan vikendom u Mađarskoj, a sledeća stanica biće CEZ trka na Red bul ringu.

“Dobili smo potvrdu da će veliki broj vozača iz TCR Nemačka doći u Austriju. Njima će to biti test pred njihovu trku na istom autodromu vikend posle nas, a nama će biti zanimljivije da se takmičimo sa njima. Biće dobro uporediti se”, objašnjava trkač iz Užica.

Što se planova za ovu sezonu, Vesnić je siguran da će voziti kompletnu CEZ sezonu, a za bilo šta drugo ne može da garantuje.

“Voleo bih da se pojavim još negde, ali to zasad nije moguće. Ova sezona ide dobro, nadam se da će se tako i završiti, a ono čemu se najviše radujem jeste informacija da ćemo sledeće godine najverovatnije dobiti TCR Centralnu Evropu. To bi bio pun pogodak i vozio bih tamo sa velikim zadovoljstvom”, završava proslavljeni automobilista.

Izvor: Serbiaring