Sport

Prva pobeda Slobode u prolećnom delu prvenstva

Posted: 10. marta 2019. u 19:20   /   by   /   comments (0)

Sloboda je u utakmici sa ekipom OFK Bečeja 1918. na domaćem terenu zabležila prvu pobedu u prolećnom delu sezone golom Sekulića u 82. minutu (1:0) (0:0).Utakmica se igrala u nedelju 10. marta na stadionu na Begluku pred oko 800 gledalaca.

Skroman fudbal u prvom poluvremenu. Mnogo duela, borbe na obe strane, međutim, bez izrazitih prilika za postizanje gola.Jedine dve situacije vredne pomena su dva šuta iz dalјine fudbalera Slobode. Prvo je u 15. minutu sreću okušao Petrović, međutim, lopta posle njegovog šuta sa 20-ak metara završava pored desne stative gola golmana Živkova.
Na istom mestu lopta je završila i posle snažnog šuta levog beka Užičana Vučkovića u 39. minutu.

Osim opisanih situacija, zaista malo toga za pomenuti u prvom delu.Odmah kako su fudbaleri dveju ekipa otpočeli drugo poluvreme, beležimo i najbolјu priliku za Bečejce. Dobar centaršut sa desne strane na 5-6 metara od gola glavom između dva Slobodina defanzivca zahvata Tomčić, šutira, međutim, golman Mitrović je dobro postavlјen i loptu sjajnim refleksom odbija u polјe.Još jednom se golman domaćih istakao u 55. minutu. Kombinovali su gosti na levoj strani terena, lopta se nekako na kraju odbija do Bajića, koji snažno šutira sa 10-ak metara, međutim, Mitrović je na mestu i lepom paradom loptu odbija u polјe.

U nastavku, dešavanja na terenu su uglavnom bila koncentrisana na sredini igrališta, sa puno borbe, intenziteta u duelima, ali bez izrazitih šansi za postizanje gola, sve do 82. minuta..Lepo su Milenković i Peralović kombinovali na sredini terena. Posle razmenjenog duplog pasa Peralović sa desne strane sjajno centrira, Simić visoko skače, loptu zahvata glavom, šutira – prečka, međutim, na pravom mestu je rezervista Sekulić koji odbijenu loptu, iz neposredne blizine, glavom šalјe u praznu mrežu, i beleži gol za Slobodu.

Do kraja meča, fudbaleri Slobode su se uglavnom koncentrisali sa očuvanje stečenog vođstva, gosti stihijski napadaju, ali bez uspeha, i rezultat ostaje nepromenjen. U sledećem, 27. kolu Prve lige Srbije, fudbaleri Slobode 17. marta gostuju u Kruševcu ekipi Trajala.

FK Sloboda: Mitrović, Vučković, Đurić, Petrović, Jezdimirović, Lazović, Gavrić, Peralović, Simić, Cvetić, Milenković. Šef stručnog štaba: Slobodan Dogandžić

-igrali su i: Ilić, Sekulić, Tomić

OFK Bečej: Živkov, Radić, Tomčić, Stanojev, Živković, Bajić, Kragović, Mirkov, Rahić, Aleksić, Erdelјan.Šef stručnog štaba: Dušan Bajić

-igrali su i : Dražić, Lazić, Matijašević

Sudije: RŽIĆ Uroš, KARADžIĆ Miloš, CVETKOVIĆ Ivan

Žuti kartoni: Rahić, Aleksić, Mirkov (Bečej) Lazović (Sloboda)

Izvor i foto: FK Sloboda