Vesti

Proglašeni najbolji na konkursima na temu klisure Đetinje

Posted: 5. juna 2018. u 22:22   /   by   /   comments (0)

Prvu nagradu na literarnom konkursu raspisanom od strane Zelenog saveta Grada Užica osvojila je Mina Jakovljević, učenica OŠ „Nada Matić“, dok su Marta Todorović iz OŠ „Aleksa Dejović“ iz Sevojna i Veljko Rajić iz OŠ „Stari grad“ osvojili drugo, odnosno treće mesto.

Nagrade na foto konkursu na temu „Moje skriveno mesto u Klisuri“ dobili su: prvu nagradu Marija Stanković, drugu Ana Đuričić i treću Miloš Jakovlјević.

Konkurs za najbolјi literarni rad bio je namenjen učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola sa teritorije grada Užica sa cilјem da podstakne razvoj ekološke svesti, upozna sa problemima sa kojima se suočavaju ekosistemi i prikaže način na koji se može pobolјšati stanje životne sredine. Foto konkurs u propozicijama nije imao starosnu granicu, a cilj je bio da se još jednom i na ovaj način akcentuje značaj očuvanja životne sredine, sa osvrtom na najbliže, lokalno, okruženje.

Pobednici foto konkursa

Najbolјa tri učesnika konkursa u obe kategorije dobili su nagrade u vidu knjiga, notesa za pisanje, diploma, foto albuma a za pobednike i unikatni komad ukrasne keramike -rad učenika Umetničke škole u Užicu.

Povodom obeležavanja Dana planete Zemlјe i Svetskog dana zaštite životne sredine, Zeleni savet je raspisao dva konkursa, jedan za najbolјi literarni rad u okviru poezije i proze, gde je tema „Šapnula mi Đetinja tajnu iz klisure“ i drugi, foto konkursna temu „Moje skriveno mesto u Klisuri“. 

M.N. / Izvor i foto: Grad Užice, zvanična web prezentacija