Umetnost

Prijem u Sevojnu povodom uspeha Sportskog udruženja i KUD-a „Naš zavičaj“

Posted: 14. maja 2019. u 22:57   /   by   /   comments (0)

U Gradskoj opštini Sevojno organizovan je prijem za članove Sportskog udruženja Sevojno, koji su nedavno osvojili drugo mesto na finalnom Sport Klub turniru Srbije za mlađe pionire u Vrnjačkoj Banji, što je rezultiralo pozivom za turnir u Sloveniji. Pored mladih košarkaša i njihovih trenera Duška Mićića, Nebojše Cvijovića, Petra Miličevića i Živka Skokovića. prijemu su prisustvovali i predsednik GO Ivan Marić, zamenik Milivoje Jeremić, sekretar Skupštine Branka Cerović, kao i članovi veća  Milija Kulašević i Vladimir Sokić.

Predsednik GO Sevojno Ivan Marić je uvodnoj reči  istakao da su građani Sevojna izuzetno ponosni na rezultate košarkaške ekipe i njihov trud da dostignu naizgled visoke ciljeve. Sportsko udruženje Sevojno postoji od 2017. godine i broji oko 200 članova od kojih ima oko 100 košarkaša. Kako je naglasio Ivan Marić, GO će se i ubuduće truditi da pomogne u daljem radu ovog Udruženja pa samim tim i omogući sportistima da treniraju, da se druže, putuju i postižu nove uspehe.

Trener Duško Mićićić je objasnio da se ekipa izborila za prvi plasman u Vrnjačku Banju kao pobednik prvog kvalifikacionog turnira u Novoj Varoši u konkurenciji od 8 ekipa Zlatiborskog okruga, a nakon toga i u takmičenje sa 6 najboljih ekipa Srbije u finalnom turniru. Iako su tada izgubili od ekipe iz Čačka, plasirali su se u 8 najboljih ekipa bivše Jugoslavije.

Takmičenje u Sloveniji će imati jaku konkurenciju jer učestvuju prvaci bivših država sa teritorije nekadašnje Jugoslavije: Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, kao i drugoplasirana ekipa iz Slovenije . Prema rečima Duška Mićića, ovaj turnir je najveći na svetu jer je učestvovalo oko 280 ekipa, iz svih bivših država, sa više kvalifikacionih turnira, da bi se na kraju došlo do 8 najboljih. Samim tim je uspeh košarkaša iz Sevojna utoliko veći, jer predstavljamo jedno malo mesto i svoju školu a u Sežani ćemo se potruditi da napravimo još jedan korak napred―rekao je Duško Mićić.

Nakon košarkaša, održan je prijem i za predstavnika i članove KUD-a „Naš zavičaj“ povodom osvojenog prvog mesta na Festivalu u Turskoj: Dragomira Božovića, zamenika predsednika društva i umetničkog rukovodioca i igrače Kristijana Spasojevića, Tamaru Tošić, Janu Milivojević, Zdravka Čolića i Jovanu Savić.

U prisustvu predstavnika GO Sevojno, nakon dobrodošlice, predsednik Ivan Marić  je naglasio  da je KUD za vrlo kratko vreme postigao zapažene uspehe ,osnovan je 2018. godine, kojima je  predstavio  Sevojno na najlepši način, ne samo osvojenim prvim mestom u Turskoj, već i drugim aktivnostima vezanim za Festival. Marić je članovima KUD-a poželeo uspeh u daljem radu, životu i školovanju, uz obećanje da će i dalje imati podršku lokalne vlasti.

Dragomir Božović je u ime ansambla ukratko objasnio da festival u Turskoj postoji već 14 godina i da su pored Sevojničana nastupali predstavnici iz Turske, Rumunije, zatim 4 ansambla iz Bosne i Hercegovine i 8 iz Srbije. Festival je pratilo u proseku od 5.000 do 10.000 ljudi. Pored prvog mesta na Festivalu, KUD iz Sevojna je osvojio i drugu nagradu na izboru za mis festivala učešćem Tamare Tošić a na sportskim takmičenjima svih učesnika, članovi su se izborili za jedno prvo i jedno treće mesto .Osim toga, igači iz Sevojna su dobili i pohvalu organizatora kao najorganizovanija grupa, sa najprimerenijim ponašanjem. Po pitanju organizacije slobodnog vremena, u hotelu su se svako veče održavale žurke, deca su koristila hotelski bazen ili su išli na plažu o čemu su članovi KUD-a rado i sa oduševljenjem pričali prisutnima.

Mirjana Milićević

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.