Najava, Umetnost

Premijera predstave „Čudo u Šarganu“ požeškog amaterskog pozorišta „Knjaz“: 30. jun

Posted: 27. juna 2018. u 14:10   /   by   /   comments (0)

Prvom predstavom  Amaterskog pozorišta SKC Požega “Knjaz“  ,“Lari Tompson“, protekle godine razbijene su predrasude o tome da amateri, pogotovo ako je pozorišna grupa tek u osnivanju, za početak treba i mogu da igraju pretežno  komade koji ne zahtevaju veliku glumačku veštinu, a da se rediteljski oblikuju tako da budu prijemčive glumcima bez akademskog obrazovanja. Veliki uspeh ovog komada na sceni Sportsko kulturnog centra Požega na kome je dva puta odigran pred prepunom dvoranom potvrdio se i kao pun pogodak na gostovanju u Beogradu, takođe pred prepunom dvoranom Studentskog kulturnog centra.

Za ovu godinu, rukovodilac „Knjaz-a“, Nemanja Hadži Jovanović, glumac Narodnog pozorišta Užice, upustio se sa svojom trupom u još veću pozorišnu avatnuru odabravši još zahtevniji komad, i to „Čudo u Šarganu“ Ljubomira Simovića. Izazov sa kojim se da  dosta promišljanja hvataju u koštac i  profesionalna pozorišta u „Knjaz-u“ su pred sebe kao glumački zadatak stavili: Danijela Marić, Anđelija Kovačević, Gorica Mitrović, Uroš Todorović, Nebojša Bondžulić, Marko Kuridža, Marko Sarvan, Boriša Vajović, Mihailo Grković, Luka Potparić, Ognjen Gluščević, Milan Zlatković i Dragan Dimitrijević.

Predstava „Čudo u Šarganu“ u izvođenju požeške amaterske pozorišne družine premijerno će biti izvedena pred publikom u sali Sportsko kulturnog centra Požega, u subotu, 30. juna od 20 časova. Ulaz je slobodan.

Amatersko pozoriše „Knjaz“  svoje aktivnosti realizuje pod pokroviteljstvom Opštine Požega, a u okviru Sportsko kulturnog centra Požega.

 

M. Nikolić