Najava, Umetnost

Predstava „Kako održavati fikus“ u Požegi

Posted: 1. juna 2019. u 10:58   /   by   /   comments (0)

Predstava Narodnog pozorišta Užice “Kako održavati fikus“ po tekstu Ognjena Obradovića, i u režiji Juga Đorđevića gostuje u Požegi u utorak 4. juna. Predstava će, uz slobodan ulaz, biti izvedena u Sali bioskopa Sportsko kulturnog centra Požega sa početkom od 20 časova.

U predstavi igraju: Tanja Jovanović (Suzana), Tijana Karaičić ( Jana), Dušan Radojičić (Relja), dok se kao narator pojavljuje Nemanja Hadži Jovanović.

“U svetu gde su društvene mreže zamenile stvarnost zatičemo savremenu srpsku porodicu sa svim svojim karakterističnim frustracijama, snovima i ambicijama.
Majka – u žaljenju za prošlim vremenima i karijerom koje više nema, sin – depresivac i propali karijerista, odstranjen iz društvenog života, ćerka – neostvarena i ostavljena u potrazi za pripadanjem bilo koje vrste, i unuk – čija je jedina mana to što je dete, što je nevin i talentovan.

 Postavljanjem pitanja današnjeg konteksta prinošenja žrtve bogovima. Deca kao idealne žrtve porodičnih ambicija. Koliko smo još od Ifigenije napredovali, i da li su društvene mreže i popularna kultura postali idealan pandan antičkim žrtvenicima?

Šta (ko) su danas bogovi a šta (ko) žrtve!? Eksploatacija dece na internetu, web nepismenost, kapital društvenih mreža, virtuelna stvarnost kao realnost, samo su neke od tema koje ovaj komad uspostavlja. ( Jug Đorđević)”

M.N. / Izvor i foto: Narodno pozorište Užice

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.