Najava, Plus

Pozorišna predstava „Istočni anđeo“ u Sokolskom domu Arilje

Posted: 14. novembra 2017. u 06:29   /   by   /   comments (0)

Pozorišna predstava „Istočni anđeo“ rađena  po tekstu Ljilјane Lašić biće izvedena na sceni Sokolskog doma u Arilju 28. novembra od 20 časova, a u organizaciji Narodne biblioteke Arilje. U predstavi igraju: Ljiljana Stjepanović, Stevan Piale i Ljiljana Lašić.

U predstavi „Istočni anđeo“ prolazimo kroz rasprave i razgovore starice koja sticajem okolnosti živi kao uličar, a bila je poznata operska pevačica. U parku u kome obitava sreće mladog radnika gradske čistoće, a uz nju je i anđeo čuvar čija je ambicija da odleprša na Zapad.

Kako život može da spoji dva različita sveta, koliko malo pažnje i lјubavi treba da budemo srećni i ostvarimo svoj san.

Iako je tema ozbilјna, ispričana je na duhovit i veoma humorističan način. Baveći se našim težnjama, životima i problemima, uz pesmu Ljilјane Stjepanović, obećava dobar provod i uživanje u predstavi.

Osim dela o lјudskosti i dobroti, predstava dotiče istorijska dešavanja vezana za naš narod, kao i društvene prilike.

U širem smislu vrlo je jasno prikazano slika političara, plјačkaša i ološa koji dobro žive nasuprot običnom narodu, pitajući se zašto niko ništa ne uradi. Gde je taj „nebeski narod“ ? Niko nema snage da nešto promeni. Samo puštamo bure da se kotrlјa sve niže i niže u provaliju i gledamo kako i mi zajedno sa njim tonemo.

S. Jovašević