Umetnost

Ponovo kreće „Srletova škola crtanja“ u Narodnoj biblioteci Užice

Posted: 13. septembra 2017. u 08:02   /   by   /   comments (0)

Prošlogodišnja saradnja između Narodne biblioteke Užice i Srđana Stamenkovića Srleta, ilustratora i pedagoga, nastavlja se i ove godine kroz novi ciklus časova crtanja i slikanja za decu u Srletovoj školi slikanja.

Prijavljivanje za ovu školicu je u toku, a nastava počinje 22. septembra. Na časovima koji će se odvijati jednom nedeljno, i to petkom, po Srletovim rečima , „obrađivaće se osnovne tehnike ilustrovanja kada je u pitanju crtanje ljudi, životinja , robota, dinosaurusa, čudovišta, zmajeva, ptica, konja, ponija i mnogih drugih tema“. Zanimljivost ove škole jeste da deca „mogu da napreduju, tako da oni koji su prošle godine završili I stepen, sada se mogu upisati na II , i tako redom“, a svaka godina ima teži i zahtevniji program“.

Na ukupno planirana 32 časa u narednih devet meseci, koliko će škola trajati, mogu se upisati deca starosne dobi od 7 do 15 godina.

Po završetku nastave, na kraju školske godine, pored diploma koje će dobiti deca, publika i roditelji dobijaju izložbu dečijih radova  u holu Narodne biblioteke Užice.

M.N.