Društvo

Počela podela „Ponosnih kartica“ za Užičanke sa troje i više dece

Posted: 10. aprila 2018. u 15:59   /   by   /   comments (0)

Užičanke sa troje i više dece od utorka 10. aprila, kada je u Narodnom pozorištu podeljena jedan broj „Ponosnih kartica- Cena minus za 3+“ moći će da ih preuzmu i u narednim periodu u Gradskoj kući Užice. Po evidenciji ukupno 952 Užičanki imaju pravo na ove kartice, a početak akcije obeležilo je veliko okupljanje majki u holu pozorišta, kada je gradonačelnik Užica, Tihomir Petković uručio prvih dvadeset kartica, dok su okupljenima ostatak podelili volonteri.

Procedura za dobijanje Ponosnih kartica je jednostavna i sastoji se u potpisivanju obrasca, a za majke koje imaju pravo a još nisu uzele kartice, za dodatne informacije na raspolaganju je telefon broj: 031/590 157, ili se mogu obratiti lično u kancelariji 42 u Gradskoj kući. Takođe, informacije i uputstva  je moguće dobiti i od koordinatora akcije u Užicu, humanitarca Zorana Milovanovića iz Udruženja građana „Roditelj“.

Predsednik Pokreta 3+, Vladica Gavrilović, ovim povodom, rekao je da je „Užice, drugi grad posle Čačka , u kome se ova akcija realizuje“, i to kako je ocenio „vrlo uspešno“, budući da se „svakim danom sve više firmi uključuje u njenu realizaciju“. Ova kartica, naglasio je Gavrilović, „ne važi samo u Užicu i Čačku, već u svim gradovima u kojima rade firme koje su odobrile popuste za majke sa troje i više dece“. Takođe, izjavio je i da će se pored Čačka i Užica, „u akciju uskoro uključiti i lokalne samouprave u Kragujevcu, Kraljevu i Čajetini“. Gavrilović je, uz zahvalnost Gradu na podršci, naglasio i da se „ova akcija ne može realizovati ukoliko ne postoji podrška lokalne samouprave“.

Gradonačelnik Užica, Tihomir Petković izajavio je da „Užice,svim srcem priključuje ovoj kao i sličnim akcijama, a na ovaj način se najbolje pokazuje odgovornost Užičana prema budućim generacijama“. Izrazivši duboko „poštovanje prema svim majkama“, Petković je rekao i da je ova akcija deo sveukupnog napora lokalne samouprave da podrži programe povećanja nataliteta koji se sprovode na nacionalnom nivou, u uređuju različitim merama državne politike.

M.Nikolić