Najava, Sport

Pobeda kod kuće je imperativ: Sloga : Jugović- subota, 29. oktobar

Posted: 27. oktobra 2016. u 15:33   /   by   /   comments (0)

U devetom kolo Super rukometne lige, u subotu 29. oktobra Sloga dočekuje Jugović iz Kaća, klub koji u dosadašnjem takmičenju nije uspeo da osvoji ni jedan bod, ali važi za tim „sa kojim nema opuštanja, kako je rekao traner plavih Aleksandar Savić. Sloga je trenutno četvrta na tabeli, a sa , do sada osvojenih 10, zaostaje iza prvoplasiranih , Zvezde i Vojvodine koji imaju po 13 bodova.

Pred utakmicu sa Jugovićem, Savić se osvrnuo na protekli prvenstveni meč na Banjici, rekavši da se svaka analiza utakmice protiv Partizana na Banjici „završava činjenicom da je Sloga izgubila jednim golom razlike“:

-Momci su se borili, dali sve od sebe, a promašaji u prvom poluvremenu, tehničke greške, i još par stvari, koštalo nas je  mogućnosti da dođemo sa pozitvnim rezultatom, koji je u ovom slučaju podrazumevao i nerešen rezultat.

S obzirom da se iz svake prethodne utkmice, bez obzira da li se završava pobedom ili porazom izvlači neka pouka, pred predstojeći meč sa Jugovićem, Savić je najavio:

-Bez obzira što je svaka utakmica posebno bitna, ova koja nas očekuje, za nas je najbitnija zato što igramo protiv protivnika koji je na poslednjem mestu na tabeli, što nikako ne sme da nas zavarava. Oni su do sada izgubili golom razlike u Šapcu, vrlo tesno izgubili protiv Vojvodine, i vrlo tesno izgubili na gostovanju u Šumicama od Zvezde…Radi se o vrlo nezgodnoj ekipi sastavljenoj od juniorskih reprezentativaca koje vodi iskusan trener. Jako su opasni na strani, a pogotovo sada, jer nemaju šta da izgube, a u svakom protivniku gledaju nekog koga mogu pobediti, bacati prema dole, kako bi kasnije u play out-u s njim imali više bodova. Znači: potpuno rastrećeni dolaze da igraju sa nama, a posebno treba da vodimo računa da ne nametnu svoju igru, a to je brz tempo, malo „slobodniji“ šutevi , i to što malo više sebi daju za pravo u nekim situacijama, i ukoliko to sve prođe može da bude jako opasno. Na nama je da to sprečimo, da im nametnemo nama odgovarajući ritam i stil igre čime bismo bili u prednosti.

Strateg Sloge, Aleksandar Savić izjavio je da „bez obzira što je Sloga favorit s obzirom na poziciju na tabeli, domaći teren i publiku, nema opuštanja jer se radi o jako nezgodnom protivniku“.

Đođe Spasić je ekipu Jugovića , takođe okarakterisao kao nezgodnu:

-Radi se o mladoj, perspektivnoj ekipi, željnoj dokazivanja, koja ovde dolazi rasterećena. Što se nas tiče, do tančina smo se ove nedelje spremali da ovu utakmicu rešimo u našu korist, a mislim da neće biti problema ako na terenu budemo pružili svoj maksimum.

Pozivajući što više navijača na ovaj susret‚, kao već poznatu Sloginu podršku, Spasić je rekao da će ekipa uložiti sav mogući trud i napor da opravda očekivanja domaće publike.

028Rekavši, kao i Spasić, da publika dosta znači za elan ekipe, Miroslav Marjanović je dodao:

-Znamo da ekipa iz Kaća ima veliku rukometnu tradiciju, da nisu ekipa koja se tako lako predaje, i koja igra do kraja, a na nama, i igračima na terenu , i igračima na klupi jeste da daju sve od sebe, i sto pedeset posto kad treba za pobedu.

Osvrnuvši se na dosadašnji tok prvenstva, dva „brejka“na strani, trener Sloge je dodao i da je „sa ove dve pobede na strani koje su nam donele bodove, svaka pobeda kod kuće imperativ. Pobede kod kuće nam daju izvesnu sigurnost, posebno kada imamo u vidu da nam tek predstoje jaki protivnici“:

-Verujem u svoju ekipu, i uz podršku domaće publike, kao i do sada, nadam se pobedi. Vrbović , Ratković, jedan od najboljih penaldžija Robert Seleši je levo krilo Jugovića, srednji bek Lisica, „najubojitiji igrač“  jesu ključne tačke ekipe iz Kaća, ali i svi ostali podjednako čine da ovu utakmicu ne smemo olako shvatiti. Što se naše ekipe tiče, svi smo na okupu, pa i Spasić koji se uspešno oporavlja iz treninga u trening, tako da se nadamo da će sve biti kako smo planirali- izjavio je trener Savić.

M.Nikolić