Sport

Pet medalja za karatiste „Užica“ na Prvenstvu Srbije

Posted: 2. aprila 2018. u 10:11   /   by   /   comments (0)

Tri zlatne i dve bronzane medalje bilans su nastupa karatista KK „Užice“ na Prvenstvu Srbije za poletarce, pionire i nade održanom u Somboru proteklog vikenda. Na ovom takmičenju učešće su uzeli svi takmičari koji su se plasirali u kvalifikacijama iz četiri regiona: : Kosova i Metohije, Beograda, Vojvodine i Uže Srbije.

Prvog dana Prvenstva nastupili su takmičari u katama. U katama ekipno ženske nade, ekipa KK „Užice“ u sastavu Petra Gajić, Jana Ilić i Marija Bajić osvojile su treće mesto, pobedivši u borbi za medalju „Radnički“ iz Beograda. U katama pojedinačno 2005 klasa B, posle tri sjajne pobede, zlato je osvojila Marija Bajić.
Petra Gajić, Luka Bakić i Vasilije Bogdanović su poraženi od finalista, pa su u repasažnim borbama posle dve pobede, poraženi u meču sa treće mesto.
Drugog dana takmičenja, održano je takmičenje u borbama gde je ekipa muških nada KK „Užica“ u sastavu Pavle Ristović, Kristian i Demian Delić i Uroš Arsenijević postala prvak države. Posle savladanih ekipa „Vukova“ i „Splinter“ iѕ Beograda, u polufinalu savladana je ekipa „Juniora“ iz Kragujevca, da bi u finalu pobedili KK „Nipon“ iz Beograda.
U pojedinačnim nastupima, najbolja je bila Aleksandra Rogić 2006 do 40 kg, koja je posle tri pobede, osvojila zlatnu medalju, dok je je Demian Delić 2006 u kategoriji preko 52 kg zauzeo treće mesto. Luka Bakić, Uroš Arsenijević i Kristian Delić nisu uspeli da se domognu medalje.

M.M. / Izvor: KK „Užice“