Umetnost

Osnovci iz Lužničke doline sa ponosom predstavili Užice na festivalu „Ruska pesma“

Posted: 5. juna 2019. u 10:54   /   by   /   comments (0)

Osnovci iz Lužničke doline drugu godinu za redom predstavljali su Užice na petom Muzičkom festivalu „Ruska pesma“ koji se održao u Ruskom centru za nauku i kulturu „Ruski dom“ u Beogradu, na Međunarodni dan zaštite dece, 1. juna. Hor OŠ „Midorag Miliovanović Lune“ za ovaj nastup pripremala je nastavnica ruskog jezika Rujka Mrdak.

Vrlo zapažen nastup od strane publike i žirija, poslužio je i kao ohrabrenje deci koja uče ruski jezik, ali i doneo nova iskustva i nova poznanstva. Pored predstavnika Užica, na ovom festivalu učestvovala su i deca iz Novog Sada, Kruševca i Beograda, a stručni žiri sastavljen od eminetnih stručnjaka i predstavnika abmasade Ruske federacije odlučio je da titulu pobednika dodeli horu Kulturnog centra Kruševac, ali su svi učesnici dobili i prigodne nagrade i zahvalnice.

Ove godine, pored takmičarskog dela programa, organizovane su radionice iz pevanja i plesanja u Beogradu i Sremskim Karlovcima na kojima su vodeći pedagozi Dečijeg muzičkog pozorišta „DoMiSol“, Natalija Sultanova i Nikolaj Čemošencev predstavili svoju metodiu rada sa decom.

Organizatori V Takmičarskog festivala „Ruska pesma“ bili su: predstavništvo Rosotrudiničestva u Srbiji, Koordinacioni savet ruskih sunarodnika, uz partnerstvo kompanije,generalnog sponzora, „Lukoil Srbija.

M.Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.