Umetnost

OŠ „Miodrag Milovanović Lune“: Bogdanu Čančareviću Vukova diploma i priznanje Đak generacije

Posted: 14. juna 2019. u 01:10   /   by   /   comments (0)

Dodelom diploma početkom nedelje  privedena je kraju ova školska godina i u OŠ “Miodrag Milovanović Lune” u školama Lužničke doline, a zvanje Đaka generacije zasluženo je poneo Bogdan Čančarević. Bogdan je pohađao školu u Ribaševini, nosilac je Vukove diplome, a tokom ove godine pobrao je i više nagrada na opštinskim i okružnima takmičenjema iz ruskog jezika i geografije, a uručena mu je i Posebna diploma škole za izuzetan uspeh iz srpskog jezika, i posebna diploma za izuzetan uspeh iz ruskog jezika u toku školovanja u osnovnoj školi. Pored Bogdana posebne diplome dobili su i Tamara Tanović, za izuzetan uspeh iz geografije u toku školovanja u osnovnoj školi, koju je takođe dobila i Milica Petković, uz još jednu, za izuzetan uspeh iz tehničkog i informatičkog obrazovanja u toku dosadašnjeg školovanja.

Đak generacije: Bogdan Čančarević

Ova kao i brojna druga priznanja škole za uspehe na takmičenjima đacima OŠ “Miodrag Milovanović Lune” dodeljena su na prigodnoj svečanosti u matičnoj školi u Karanu, 11. juna, a pored priredbe za koju su poseban program izveli učenici četvrtog razreda i predškolci, popularni “pačići”, gosti, članovi Kluba 3 iz Užica predstavili su se svojim stvaralaštvom. Predstavnici Kluba 3 uručili su, ovom prilikom, poklon u vidu knjiga, prilog ovdašnjoj  školskoj biblioteci . Pored đačke priredbe , gostovanja članova Kluba 3, predstavljen je i časopis “Različak” i to njegov jubilarni broj kojim se obeležava deset godina njegovog postojanja.

U dramskom prikazu, autora Đurđa Milija koji je prilagođen za ovu priliku, četvrtaci su opisali jedan njihov dan, komadić realnosti svakog školarca u kome su isprepletane želje mladog čoveka njihove generacije sa realnošću u kojoj se odvija život prosečne porodice. Poseban ton priredbi dali su pačići, a pesme koje je hor mlađih razreda izveo: Šušti šušti bambusov list, Dobri susedi, Zeleni se jagodo, Šaputanje i Višnjičica rod rodila jesu od onih koje mnoge generacije pamte upravo sa početka školovanja.

Pored uspeha na naučnim i sportskim takmičenjima, nagrađeni su i najvrednii članovi školske biblioteke, a u nastavku donosimo spisak svih onih koji su na raspust poneli diplome koje su zaslužili marljivim radom koji je za rezulatat doneo uspehe na takmičenjima  tokom ove školske godine.

Predstavnici Kluba 3 sa poklonima za školsku biblioteku

U oblasti Matematike nagrađeni su:

  • Sava Lučić (3. razred), učiteljica Danka Jovanović – diploma za osvojeno 1. mesto na opštinskom takmičenju
  • Nikola Milovanović (3. razred), učiteljica Marina Cvijetić – diploma za osvojeno 3. mesto na opštinskom takmičenju
  •   Dorotea Jovanović (3. razred), učiteljica Danka Jovanović – pohvalnica za ostvaren rezultat na opštinskom takmičenju
  • Jelena Konatar (6. razred), nastavnik Davor Jovanović – diploma za osvojeno 3. mesto na opštinskom takmičenju
  • Aleksa Maslać (7. razred), nastavnik Davor Jovanović – diploma za osvojeno 3. mesto na opštinskom takmičenju

Znanje iz predmeta  Srpski jezik iz ove škole uspešno su prezentovali:

-Nikolina Stanojević (5. razred), nastavnica Vesna Vujić  Ršumović – diploma za osvojeno 2. mesto na opštinskom takmičenju

-Nikolina Stanojević (5. razred), nastavnica Vesna Vujić  Ršumović – diploma za osvojeno 1. mesto na okružnom takmičenju

-Bojana Vujović (6. razred), nastavnica Zorica Jevtović – diploma za osvojeno 1. mesto na opštinskom takmičenju

-Jelena Konatar (6. razred), nastavnica Vesna Vujić  Ršumović – diploma za osvojeno 2. mesto na opštinskom takmičenju 

-Bogdan Čančarević (8. razred), nastavnica Slađana Milović – diploma za osvojeno 3. mesto na opštinskom takmičenju

Uspehe u znanju Ruskog jezika su ostvarili:

-Bogdan Čančarević (8. razred), nastavnica Rujka  Mrdak – diploma za osvojeno 2. mesto na opštinskom takmičenju

-Bogdan Čančarević (8. razred), nastavnica Rujka Mrdak – diploma za osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju

-OŠ „Miodrag Milovanović Lune“ – zahvalnica za učešće u horu na festivalu „Ruska pesma“ – 4. mesto (nastavnica Rujka Mrdak)

 Geografija je takođe bila predmet gde su se učenici OŠ “Miodrag Milovanović Lune” odlično pokazali, a posebno:

-Tamara Tanović (8. razred), nastavnica Slađana Nikolić – diploma za osvojeno 1. mesto na opštinskom takmičenju

-Tamara Tanović (8. razred), nastavnica Slađana Nikolić – diploma za osvojeno 2. mesto na okružnom takmičenju

-Bogdan Čančarević (8. razred), nastavnica Slađana Nikolić – diploma za osvojeno 3. mesto na opštinskom takmienju

-Milica Petković (8. razred), nastavnica Slađana Nikolić – diploma za osvojeno 3. mesto na opštinskom takmienju

-Marija Tanović (7. razred), nastavnica Slađana Nikolić – diploma za osvojeno 3. mesto na opštinskom takmičenju

Iz Istorije , školu je dostojno predstavila Nikolina Stanojević , 5. razred , (nastavnica Svetlana Čeganjac )) koja je dobila diplomu za osvojeno 2. mesto na opštinskom takmičenju.

Fizika je takođe imala svog predstavnika na takmičenjima a to je Tomislav Petrović iz 6. Razreda koji je uz mentorstvo nastavnika Budimira Ćatića dobio dve diplome i to: za osvojeno drugo mesto na opštinskom, i drugo mesto na okružnom takmičenju.

U oblasti Tehničkog i informatičkog obrazovanja uspešni su bili:

-Darko Petković (6. razred), nastavnica Violeta Majstorović – diploma za osvojeno 2. mesto na opštinskom takmičenju

-Marija Tanović (7. razred), nastavnica Violeta Majstorović – diploma za osvojeno 2. mesto na opštinskom takmičenju

-Milica Petković (8. razred), nastavnica Violeta Majstorović – diploma za osvojeno 3. mesto na opštinskom takmičenju .

Na takmičenju “Šta znaš o saobraćaju” istakli su se:

-Danilo Petrović (4. razred), nastavnica Violeta Majstorović – diploma za osvojeno 3. mesto  na gradskom takmičenju

-Milica Petrović (5. razred), nastavnica Violeta Majstorović – diploma za osvojeno 2. mesto na gradskom takmičenju

-Darko Petković (6. razred), nastavnica Violeta Majstorović – diploma za osvojeno 2. mesto na gradskom takmičenju

-Katarina Petrović (6. razred), nastavnica Violeta Majstorović – diploma za osvojeno 3. mesto na gradskom takmičenju

-Milica Petković (8. razred), nastavnica Violeta Majstorović – diploma za osvojeno 1. mesto na gradskom takmičenju.

Zadnje ovogodišnje takmičenje bilo je na temu “Šta znam o Crvenom krstu” na kome su učenici: Ognjen Veselinović, Nikola Stanojević I Iva Stančić, pod mentorstvom učiteljice Slađana Marković osvojili prvo mesto .

Pomenuti najvrediji članovi biblioteke su takođe dobili diplome, i to su: Anđela Marinković, 1, razred, Bojana Filipović i Stefan Anđelić iz trećeg razreda.

Miodrag Milovanović Lune bila je uspešna u na sportskim takmičenima pa je pionirski tim škole / devojčice, osvojio prvo mesto na prvenstvu  OSIURS-A 2018/19. godine Grada Užica u malom fudbalu za osnovne škole . Na Međuokružnoj olimpijadi osnovih škola dečaci su osvojili prvo mesto u fudbalu, devojčice treće mesto u atletici, dečaci takođe treće mesto u atletici, i treće mesto u košarci, a i dečaci i devojčice su u školu doneli i priznanje za treće mesto u šahu. Milena Marković je osvojila drugo mesto u skoku u vis, prvo mesto u trčanju na 80 m, a na ovoj olimpijadi proglašena je za najuspešniju među  devojčicama.

Uz želje za uspeh u godinama učenja  koje će provesti u novim školama, za one koji odavde odlaze, a mlađima da slede primere starijih, čije su diplome potvrdile da samo rad donosi znanje koje je nađe mogućnost da se potvrdi kao prava vrednost, rastale  su se generacije školaraca Lužničke doline, do ponovnog okupljanja, 1. septembra.

M. Nikolić/ Foto: OŠ M.M. Lune

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.