Sport

Novogodišnji košarkaški turnir u Sevojnu

Posted: 23. decembra 2018. u 20:00   /   by   /   comments (0)

U organizaciji Sportskog udruženja Sevojno, odnosno Košarkaškog kluba „Sevojno Atria“ koji je i bio domaćin, proteklog vikenda održan je Novogodišnji košarkaški turnir. Ovim turnirom završava se jedna vrlo uspešna godina za košarkaše „Sevojno Atria“ koji su nizom uspeha, i na utakmicama i kao domaćini, ili učesnici različitih sportskih događaja pokazali ono što se od sportista zaista i očekuje: posvećenost i želju da se kontinuirano napreduje. Kraj kalendarske godine, bio je povod za sportsko druženje, još jedno odmeravanje snaga mladih košarkaških snaga, ali i lepa prilika da se istaknu najuspešniji. To se odnosi, pre svega, na igrače: Milosavčević Petra, Babić Pavla, Danila, Lazić Đorđa ,Mitrović Andreja u muškoj selekciji, i Sandru Dragutinović,Sandru Glibetić, Ivonu Jovičić, Katarinu Pantović u ženskoj selekciji.

Nakon novogodišnjih turnira sledi kraća pauza, a nakon toga i pripreme za narednu sezonu. Uz najlepše čestitke koje su iz KK „Sevojno Atria“ upućene igračima, sadašnjim i bivšim, pa i budućim, roditeljima, publici i sponzorima, obećali su da će se u narednoj godini potruditi da u Sevojno stigne još košarkaških medalja, kao i dobrih turnira.

Kao podrška održavanju novogodišnjih turnira uključila se i Gradska opština Sevojno koja je obezbedila medalje i pehare za učesnike.

Prvi turnir su odigrali dečaci rođeni 2008/09. godine. Na ovom turniru su učestvovali domaćin KK “Sevojno Atria”,KK “Basket 031” i KK “Mladost” iz Ljubovije. Prvu utakmicu su odigrali Sevojno i Basket u kojoj je slavila domaća ekipa. U drugoj utakmici Sevojno je poraženo od ekipe iz Ljubovije. Da bi u trećoj utakmici Ljubovija savladala Basket i zasluženo osvojila prvo mesto ispred domaćina Sevojna koje je bilo drugo i Basketa koje je bilo treće. Deci su uručene medalje i pehari.

Drugi Novogodišnji turnir odigrali su dečaci rođeni 2009/2010 godine. Na ovom turniru su pored domaćeg KK” Sevojna Atria” učestvovali i KK “Mladost” Lučani i KK” Basket 031″. Prvu utakmicu odigrali su Sevojno i Basket i slavilo je Sevojno. U drugoj utakmici ekipa iz Lučana je savladala Basket. Da bi u finalu Sevojno zasluženo savladalo ekipu Mladosti i osvojilo prvo mesto,isprd Mladosti koja je druga i trećeplasiranog Basketa. Deci su uručne medalje i pehari po plasmanu.

Treći turnir organizovan je za devojčice rođene 2008/09.godine. Na ovom turniru učestvovale su ekipe KK”Sevojno Atria”, KK “Požege” i KK ” Basketa 031″. Ovo je inače prvi turnir na kome ušestvuje devojčice iz Sevojna koje su od septebra krenule da se bave košarkom. U prvoj utakmici Basket je savladao Sevojno. U drugoj utakmici Basket je savladao i ekipu Požege. Da bi o drugom mestu odlučivala utakmica između Sevojna i Požege u kojoj je Požega pobedila sa dva poena razlike košem par sekundi pre kraja utakmice. Prvo mesto je zauzela  ekipa Basketa, drugo ekipa Požege i treće ekipa Sevojna. Takođe i na ovom turniru su deci uručene medalje i pehari za plasman.

M.M. / Izvor: SU Sevojno, Foto: Duško Ostojić