Umetnost

Novi singl benda „Baobab“ i novi zalet u karijeri

Posted: 13. juna 2019. u 13:53   /   by   /   comments (0)

Predstavnici  ariljske rock scene, grupa „Baobab“, snimila je novi sing pod nazivom „Sad sam u redu“, a uz numeru je urađen i video spot. Spot je dostupan na YouTube kanalu ali i na bandcamp-u benda u verziji koja je prihvatljiva za radio emitovanje. 

Baobab sa prekidima i u raznim postavama postoji od 1993. godine,  a sastav koji je „krivac“ za novi signl čini: Miodrag Petrović, Nenad Božić, Valentin Vasić i Nemanja Tomićević, i specijani gost, bivši član benda, Goran Jevtović.  Poznavaoci rock scene u ovom delu Srbije mogu i da potvrde ono- kad ima volje nađe se i način, pa se tako oko imena i tradicije „Baobaba“ za potrebe novog singla našla multipolis ekipa iz zapadne Srbije objedinivši muzičare iz Arilja, Požege, Ivanjice i Užica.

Spot je inače autorski rad umetnice Milene Novaković, studenta završne godine Scenske arhitekture, tehnike i dizajna na departmanu za Arhitekturu i urbanizam u Novom Sadu. Sniman je mobilnim telefonom, a Milena je u njega ugradila i kadrove iz autorskih projekata sa drugom tematikom. Samo snimanje je trajalo nekoliko dana,  a obavljeno je na terenima u Arilju i u Vojvodini.

Numera „Sada sam u redu“ snimljena je u OFF studiju u Sevojnu a producenti su Alekasndar Jovanović i članovi benda.

Dosadašnju karijeru „Baobaba“ obeležila su četiri albuma, od kojih je zadnji pod nazivom“Naše vreme“ (Pop Depression) izašao 2017. , a prethodne dve godine, do izlaska novog singla, obeležene su nastupim u klubovima i na festivalima. Da singl „Sad sam u redu“  predstavlja i svojevrsnu uvertiru u novu fazu života „Baobaba“ govori i činjenica da je već potvrđeno učešće benda na nekoliko značajnih festivala tokom ovog leta: Morž festival u Herceg Novom , 21. juna, potom Festival Karusel u Čačku 22. jula i Nišvil , 11. avgusta.

Pesma se može pronaći una bandcampu grupe (https://baobabarilje.bandcamp.com) kao i na You Tube kanalu.

M. Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.