Sport

Nova potvrda kvaliteta penjača „Starog grada“ iz Užica

Posted: 29. oktobra 2017. u 23:09   /   by   /   comments (0)

Na međunarodnom takmičenju u sportskom penjanju „Trofej Beograda 2017“, penjači „Starog grada“ iz Užica osvojili su tri druga mesta i to: Matej Knežević , k 12, u disciplini bolder, kao i Ognjen Njegošević d10, a Tatjana Marković je bila druga u pojedinačnim disciplinama. Matej i Ognjen su svoje medalje osvojii u miksu tri discipline : brzinsko , težinsko i bolder.

Pored takmičara iz Srbija na veštačkoj steni Black Rock na Novom Beogradu takmičili su se i Rumuni i Bugari. Organizator takmičenja bio je klub Black Rock iz Beograda.

Sekretar kluba „Stari grad“, Radoslav Knežević izjavio je da je „zadovoljan postignutim rezultatima, što je i nadmašilo očekivanja, budući da status trening sale za penjače još uvek nije rešen“.

-Ne mogu da kažem da smo nezadovoljni, ali neka vrsta gorčine, naravno postoji  u onom delu očekivanja koje potkrepljuju kapaciteti dece koja se takmiče: ono što nam nedostaje za bolji rezultat jeste jedino više treninga a za to nemamo uslove. Kako god: ova tri pojedinačna uspeha su samo deo niza naših takmičare za koji smo sigurni da će se i nastaviti- rekao je Knežević.

M.N. / foto: R. Knežević, privatna arhiva