Najava, Umetnost

Narodni muzej Užice sa dve nove izložbe u programu manifestacije Muzeji za 10

Posted: 4. maja 2019. u 21:37   /   by   /   comments (0)

Manifestacija Muzeji za 10 održaće se od 14. do 20. maja, i u ovogodišnjoj nacionalnoj muzejskoj inicijativi koja se održava četvrtu godinu uzastopno učestovaće 75 muzeja i srodnih institucija u 44 grada u Srbiji. Manifestacija obuhvata i obeležavanje Međunarodnog dana muzeja, 18. maja, 14. Evropsku noć muzeja ( 19. maj) i Nacionalnu nedelju muzeja. Kao i do sada tokom trajanja manifestacije Muzeji za 10 ulaz u muzeje je besplatan, kao i niz programa koji će obeležiti njeno trajanja: izložbe, prezentacija, radionice, dečiji programi,predavanja, javni razgovori i slično.

Tema ovogodišnjem manifestacija je “Hiperpovezani muzeji. Novi pristup, nova publika” i odnosi se na nove načine komunikacije institucija sa publikom pod uticajem promena koje su uslovile nove tehnologije.

Narodni muzej Užice kao prilog svog učešća , kako je istaknuto na programu manifestacije Muzeji za 10 , pored stalnih postavki koje će publici biti pristupačne tokom čitavog dana te nedelje,  najavio je i otvaranje dve izložbe. Izložba dela akademskog umetnika Riste Antunovića “Crtež grafika kolaž” biće otvorena 13. maja, dok će 18. maja, povodom Međunarodnog dana muzeja, biti otvorena izložba umetničkih dela i predmeta primenjene umetnosti koji su ukrašavali domove Užičana u prošlom veku pod nazivom “Užice XX vek”.

Manifestacija Muzeji za 10 održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

M.Nikolić/ Foto: Jokanovića kuća, Narodni muzej Užice

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.