Sport

Nakon pet pobeda, poraz košarkaša Slobode

Posted: 10. februara 2019. u 00:12   /   by   /   comments (0)

Nakon prošlonedeljne pete uzastopne pobede, košarkaši Slobode izgubli su u utakmici sa KK Dunav Stari Banovci sa pola koša razlike 79:78 (35:30). Utakmica je odigrana u subotu, 9. februara, na terenu u Staroj Pazovi.
U prvom kvartalu, utakmica je uglavnom bila u rezultatskom egalu. Domaći košarkaši su se najviše oslanjali na šut za tri poena, koji ih je dobro služio. Bivši igrač Slobode, Milan Nikolić, postigao je tri trojke u tom periodu. Na drugoj strani, raspoložen je bio Jovan Crnić, odbrana je funkcionisala, skok je dobro kontrolisan….i Slobodaši su u prednosti na kraju prvog dela, 19:18 za Užičane.

Mnoštvo promašaja, izgubljenih lopti, loših odluka na obe strane na početku drugog kvartala. Samo 4 poena postigli su košarkaši Slobode u prvih 6 minuta druge četvrtine !?
Ekipa Dunava, koja takodje nije blistala, nekako uspeva da iskoristi prazne minute Užičana, izlaze iz napadačke „zone sumraka“ i ubrzo prelaze u vođstvo, 29:23 je polovinom drugog dela.
Do kraja poluvremena…domaći, u košarci punoj grešaka, propusta, izgubljenih lopti….ipak uspevaju zadržati stečenu prednost, i na odmor odlaze sa +5 na svom kontu, 35:30

Da li je važnost utakmice, pa i svest o TV prenosu okovao ruke i noge Slobodašima, ostaće nesaznano…uglavnom, bilo je ovo, verovatno, i najslabije poluvreme Užičana u dosadašnjem toku prvenstva, i na kraju, opet, prihvatljiv deficit na poluvremenu.

Milan Nikolić na početku drugog dela, nastavlja tamo gde je stao u prvom poluvremenu. +9 je za košarkaše Dunava. Vrlo brzo, pomenuti Nikolić dobija treću ličnu grešku, a odmah potom i tehničku za floping… Užičani smanjuju prednost, 39:34 je u korist domaćih. U toj mini seriji košarkaša Slobode, poseban utisak na sve u hali, a i pored tv ekrana, ostavilo je monstruozno zakucavanje Jovana Crnića, sa kontra strane, jednom rukom, preko igrača. Zaista veličanstveno !
Kad god bi Užičani uhvaili kakav-takav priključak, gosti bi, kao po pravilu, postizali trojku, i zadržavali pristojno odstojanje. Filip Simić je u tim momentima vukao ekipu Dunava.
Domaći su, ubrzo, na najvećih do tada, +13 (57:44).
Treći period završava se serijom košarkaša Slobode, za konačnih 57:50 na kraju trećeg kvartala.

Odmah na startu poslednjeg dela, gosti poentiraju i već su na +15. Odnos snaga ostaje isti sve do polovine zadnje četvrtine, kada Slobodaši konačno reaguju i smanjuju na minus sedam. Serija se nastavlja, vrlo raspoloženi Crnić ubacuje trojku, samo 4 poena prednosti je u korist košarkaša Dunava. Gosti nastavljaju sa promašajima, Simić vuče coast to coast, elegantno polaže na tablu, Slobodaši su na samo posed zaostatka, a odmah u sledećem napadu utakmica je opet na početku, nerešeno je na 3,20 min. do kraja !
Domaći prekidaju post poenima Filipa Simića, međutim, sjajni Crnić u sledećem posedu ubacuje još jednu trojku, Slobodaši konačno vode, 72:71 !
Odbranili su Užičani sledeći napad, međutim, nažalost, loše grade obruč…gosti skaču u napadu, postižu poene uz faul, klupa Slobode protestvuje…na koš i faul, dobijaju i tehničku….kakva šteta…bila je ovo sjajna prilika za potpuni preokret….momentum je u potpunosti bio na strani Užičana…
Umesto svog napada, ekipa Slobode prima 4 vezana poena, +3 je za Dunav.
Sledi pravi rezultatatski rolerkoster, da bi na pola minuta pre kraja Hristov presekao loše dodavnje domaćih košarkaša, Simić na drugoj strani poentira, Slobodaši ponovo vode !
Iz timeout-a koji je tražila domaća klupa, Filip Simić prelako probija prvu liniju odbrane Slobode, polaže na tablu, Dunav ima pola koša prednosti na 7 sec. do kraja…
Time-out gostiju, nažalost, nije urodio plodom… Imali su Užičani sasvim dovoljno vremena za napad, međutim….u prvi mah…Hristov se spetljao, ipak…aut je za Slobodu… Crnić dobija loptu u samom ćošku, uzima jako težak šut i nažalost maši za pobedu… Košarkaši Dunava mogli su da otpočnu slavlje !

Najefikasniji u redovima ekipe Dunava bio je Dragović sa 18, Nikolić je dodao 17, a Simić 16 poena.

Kod Slobode, bolji od ostalih bili su Crnić sa 23, odnosno Simić sa 21 postignutim poenom. Nasušno su falili poeni Markusa Loveta.

U sledećem kolu, 19. februara, posle pauze za Kup Radivoja Koraća, košarkaši Slobode dočekuju ekipu Tamiša iz Pančeva.

Izvor: KK Sloboda