Sport

Nakon 25 godina, u Užicu ponovo aktivan rukometni klub osoba oštećenog sluha

Posted: 12. oktobra 2017. u 09:04   /   by   /   comments (0)

Nakon dvadeset pet godina, ponovo je oformljen i aktivan rukometni  klub osoba sa oštećenim sluhom. Predsednik kluba, Borko Veselinović je imao izrazitu želju, a i sproveo ju je u delo: vratiti rukomet kao sport kojim se bave osobe sa oštećenjima sluha, a ekipa koju je okupio već je imala premijernu utakmicu sa RK Arilje, koja je završena rezultatom 25: 23 u korist Užičana. U ovoj utakmici igralo se za pobedu, ali i za motiv za nastavak takmičenja u Opštinskoj ligi, pa su timski duh i jaka želja doveli do toga do izrazite efikasnosti u drugom poluvremenu, na radost novoosnovanog kluba. . Ekipa  Užica, koju predvodi trener Dragiša Drobnjak, koji je i selektor rukometne reprezentacije gluvih i nagluvih,  sastavljena je od sledećih igrača: Duraković, Tenić, Aleksić, Dj. Tomićević, M. Tomićević, Nikolić, A. Stojković, Ačimović, U. Stojković, Čalić, Stojić, Veselinović, Matić, Rokić, Muradić, Stojanović . Od starih igrača koji su igrali u starom klubu su : braća Milivojević, Delagić, Vujović, Tomićević, Pljakić, i naravno: trener Drobanjak.

Da užički rukomet osoba sa oštećenim sluhom nije „tikva bez korena“ govori i činjenica da je odavde poteklo i najviše reprezentativaca,  a novoosnovani klub vredno trenira i nada se zapaženim rezultatima. Novo iskušenje čeka ih već ovog vikenda i to na domaćem terenu gde će se sastati sa ekipom Omladinskog rukometnog kluba Užice.

Nakon utakmice sa RR Arilj, kapiten, Admir Duraković se zahvalio protivniku na „fer i korektoj igri“ i dodao:

-Pre svega želim da se zahvalim predsedniku Borku Veselinoviću kao i Petru Vukojčiću koji su nam omogućili da se takmičimo u ligi. Takođe hvala treneru koji je uspešno vodio utakmicu koju smo imali protiv RK Arilje. Zajedničkim trudom i timskim duhom došli smo do pobedničkog rezultata od 25:23. Želim da izrazim zahvalnost i mojim igračima koji su pokazali da imamo potencijale da uđemo u viši rang.

M.N.