Najava, Vesti

Najlepše fotografije prirode Srbije na izložbi u Klubu mladih Požega: 12. oktobar

Posted: 12. oktobra 2016. u 00:47   /   by   /   comments (0)

Izložba najlepših fotografija prirode Srbije, sa velikog nagradnog foto konkursa „Viki voli Zemlju“ biće otvorena 12. oktobra u Klubu mladih Kulturnog centra Požega. Svečano otvaranje je zakazano za 18 časova, a izložba će trajati do 12. novembra.

Na ovom foto konkursu pobedio je umetnički fotograf iz Požege, Vladimir Mijailović , koji će se i obratiti povodom otvaranja izložbe. Vladimir Mijailović dva puta za redom je osvajao drugo mesto, dok je 2016. G. osvojio prvu nagradu. Nјegova fotografija je 2014. godine osvojila 26. mesto na svetskom takmičenju.

Tokom maja meseca Srbija je bila deo velikog međunarodnog takmičenja„Viki voli Zemlјu” (WikiLovesEarth). U više od 20 zemalјa prikuplјale su se fotografije zaštićenih prirodnih dobara, pod slobodnom licencom, na kojima se zasnivaju svi projekti Zadužbine Vikimedija, poput projekta Vikipedije – najveće onlajn enciklopedije.
U našoj zemlјi ovaj konkurs je održan treći put za redom, u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije, Turističkom organizacijom Srbije i podrškom brojnih medija. Polovinom juna, u Turističkoj organizaciji Srbije, proglašeni su pobednici takmičenja, a 20 najbolјih radova bilo je izloženo u Beogradu do 29. juna. Izložba je gostovala i na internacionalnom džez festivalu Nišvil u avgustu mesecu.

Gost otvaranju izložbe, pored Mijailovića biće  i Ivana Guslarević, predstavnica Vikimedije Srbije.
M.N. / izvor: KC Požega