Najava

Najbolji filmovi sa temom osoba sa invaliditetom: Gkc Užice, 13. novembar

Posted: 13. novembra 2017. u 07:56   /   by   /   comments (0)

Revija najboljih filmova sa ovogodišnjeg međunarodnog festivala Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film biće biće prikazana u Užicu, 13. novembra, od 18 i 30 časova u Gradskom kulturnom centru Užice.

Reč je o filmovima na temu života osoba sa invaliditetom, njihovih dostignuća kao i izazova sa kojima se susreću, a ove godine na festivalu iz čijeg izbora će biti prikazani i filmovi u Užicu širokoj javnosti je predstavljeno ukupno 34 filma iz 25 zemalja sveta.

Publika će moći da pogleda filmove o ljubavi, porodičnim odnosima i podršci, umetnosti, kao i samostalnosti  i specifičnosti položaja žena sa invaliditetom, nakon čega će uslediti i diskusija sa publikom.

Međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film održava se od 2003. u Novom Sadu i obuhvata projekcije filmova i prateći program na temu invalidnosti.

Podršku organizatoru KAO Parnasu u realizaciji celokupnog festivala i filmskih karavana pomogli su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i ERSTE banka.

Program u Gkc Užice realizuje KAO Parnas iz Novog Sada i Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga Užice.

M.N.