Umetnost

Mladi Sevojničani za svoje sugrađane: „Nešto drugačije“

Posted: 20. septembra 2018. u 01:18   /   by   /   comments (0)

Troje umetnika poreklom rođenih u Sevojnu: Marija Nikolić, Marko Božović i Tijana Vasilijević, 19. septembra 2018.  održali su koncert u OŠ “Aleksa Dejović” u Sevojnu pod nazivom “Nešto drugačije”. Marija je ove godine upisala Filološko umetnički fakultet u Kragujecu, odsek Muzička metodologija, Tijana je na drugoj godini studija Fakulteta savremene umetnosti u Beogradu a Marko je upisao Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek violina. Tamara je sviranje gitare svrstala u hobi kojim se pored studija predano bavi, dok su Marija i Marko muzičko obrazovanje stekli u muzičkoj školi “Vojislav Lale Stefanović” u Užicu.

Ovaj trio: gitara, vokal i violina, ovog puta za sugrađane priredio je program umetničko zabavnog karaktera, a repertoar  su sačinjavale popularne pop i rok kompozicije u njihovom aranžmanu. Od poznatih domaćih hitova do svetski popularnih kompozicija ovih žanrova u izvođenju troje mladih Sevojničana, koncert je pored dobre atmospfere pružio priliku Sevojničanima da upoznaju raskošne talente mladih koji retko kada imaju prilku za ovakvu vrstu nastupa. Marija Nikolić tvrdi da mladi imaju sasvim dovoljno prostora, ako žele, za slična predstavljanja u nekoliko kafića u Užicu, čini se,  da u obe varijante, ovakvi javni nastupi služe za sticanje samopuzdanja muzičkih poletaraca na početku karijere.

-Nama je ovaj koncert dosta značio, jer smo zapravo ovde shvatili da možemo i moramo da se uozbiljimo. Mislim  i da će nam ovaj nastup pomoći I da promenimo naše dosadašnje druženje koje sa ugalavnom svodilo na to da počnemo jednu pesmu a završimo sa desetom. Lepo je znati da publika reaguje na naše sviranje na ovaj način, a to obavezuje za ubuduće, pa sam sigurna da ćemo svakom sledećem koncertu pristupati sve ozbiljnije. Nakon ovog iskustva vreme je da počnemo ozbiljno da vežbamo- rekla je Marija.

Koncert  pod nazivom “Nešto drugačije” realizovan  je kao prvi od progama projekta “Kružni tok Sevojno” koji uz pokroviteljstvo Gradske opštine Sevojno čiji je nosilac Udruženje osoba sa invaliditeom “Minimas” iz Sevojna, a u sklopu konkursa za realizaciju projekata iz oblasti kulture  u ovoj gradskoj opštini,  Cilj ovog projekta u okviru koga su planirane i dve izložbe likovnih radova tokom okotbra jeste da se umetnici iz Sevojna predstave svojim sugrađanima.

M.Nikolić