Sport

Mladi košarkaši Sevojna uspešni na domaćem terenu

Posted: 4. aprila 2018. u 10:26   /   by   /   comments (0)

Zahvaljujući lepom vremenu, u utorak 3. aprila, košarkaši iz Sevojna su odigrali  dve utakmice sa KK Tara iz Bajine Bašte na domaćem, otvorenom i renoviranom terenu. Prvi deo prvenstvenih utakmica u okviru Razvojne lige, mladi košarkaši Sevojna su igrali u gostima jer nemaju mogućnost da dočekaju protivnike na zatvorenom terenu. U predhodnom susretu , u Bajinoj Bašti,  košarkaši Tare pod rukovodstvom trenera Milutina Stanića, bili su bolji u utakmici starijih ekipa odnosno uzrast 2003./2004. godište , dok su se  mladi Sevojničani, 2005./2006. godište, izborili za pobedu.

Na prvim ovogodišnjim utakmicama na domaćem terenu, Sevojničani su odneli pobedu rezultatima 68-49 u kategoriji starijih pionira i  52-46 u kategoriji mlađih pionira. Iskusno rukovođenje timom trenera Duška Mićića, želja za igrom i motivisanost, nisu dozvolili da se neadekvatni zimski uslovi za treniranje  odraze na igru mladih košarkaša. Kako nam je rekao Mićić u pobedi protiv ekipe Tara presudan je bio timski rad ali su se u timu mlađih igrom istakli Mitrović Vladica i Milosavčević Petar a u timu starijih Milosavčević Vladimir, Stanišić Bojan i Arsić Luka.

Iako se u periodu od skoro 6 meseci godišnje rad košarkaša odvija u školskoj sali za fizičko koja nije dovoljno velika za ovu vrstu treninga i utakmice i koja je često je zauzeta školskim aktivnostima i treninzima drugih sportskih sekcija, 100 dečaka i 30 devojčica KK Sevojno bar preostali vremenski period mogu da treniraju na terenu u školskom dvorištu, koji jeurađen po svetskim standardima. Sportski susreti na otvorenim terenima u Sevojnu se nastavljaju pa će se već danas u 11 časova Škola košarke iz Sevojna  sastati sa polaznicima iz Lučana a u četvrtak 5. aprilau 16 časova pionirke, 2004./2005. godište iz Sevojna, odigraće utakmicu sa pionirkama iz Požege. Obzirom da se 12. aprila slavi godišnjica postojanja kluba u Sevojnu, u toku vikenda 14. i 15. aprila, u planu su celodnevne sportske aktivnosti svih košarkaških timova, odbojkaša i pokazni trening za Školicu sporta.

Mirjana Milićević