Plus

Mladi Arilja- primer humanosti za celo društvo

Posted: 31. januara 2018. u 18:37   /   by   /   comments (0)

 Tradicionalnoj humanitarnoj akciji sa programom pod nazivom „I tvoje lice zvuči poznato“ održanoj u Sportskoj hali u Arilju, a u organizaciji Učeničkog parlamenta Srednje škole „Sveti Ahilije“ prisustvovalo je preko 900 građana i prikupljeno 230.680 dinara. Akciju su pomogli i lokalni preduzetnici, a neki od njih- Domino kids i Mistik dali su svoj doprinos doniranjem nove garderobe. Sredstva prikupljena ovim putem namenjena su učenicima i građanima Arilja lošijeg materijalnog stanja koji istrajavaju u nameri da školuju svoju decu.

Najveći deo aktivnosti realizovali su učenici OŠ „Sveti Ahilije“, a neophodnu pomoć pružili su i psiholog škole, nastavnici, lokalna samouprava, preduzetnici koji su obezbedili u vidu besplatnih usluga neophodna sredstva za program: plakati, ulaznice, šminka, frizure za izvođače, Narodno pozorište  iz Užica i drugi. Organizovanje redarske službe i policije takođe je proteklo u najboljem redu.

Mladi Arilja, srednješkolci koji pohađaju srednju školu u svom gradu, kao i oni koji su puteve obrazovanja nastavili u Požegi i Užicu, izveli su niz odličnih imitacija poznatih ličnosti, te je uz humani akspekt programa na sceni viđen i zavidan nivo kreativnosti i posvećenosti.

Iz Učeničkog parlamenta poručuju da bi želeli da njihov primer slede i svi ostali u Arilju, posebno mladi ljudi: da humanističke i po zajednicu konstruktivne veštine, budu osnov suživota u Arilju, ali i celokupno društvo.

Uz zahvalnost svima koji su došli, kao i onima koji su na bilo koji način podržali odvijanje programa, ariljski srednješkolci su poručili:

„Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, i još čudnije kako nam baš to malo nedostaje“

M. Nikolić/ foto: Bojan Bralušić, studio „Čarli“