Sport

Matej „pozlatio“ Užice na Državnom prvenstvu

Posted: 3. oktobra 2017. u 22:35   /   by   /   comments (0)

Postalo je uobičajeno da „mali“sportovi Užicu donose najviše radosti kada su u pitanju osvojene medalje, pa je takva situacija uobičajena kada je u pitanju Sportsko penjački klub „Stari grad“ iz Užica. Iako bezdoman, odnosno, više od pola godine  bez prostora za treniranje u zatvorenom, penjači „Starog grada“ ne ostaju bez medalje ni na jednom do sada održanom takmičenju. Ovog puta u pitanju je V kolo Državnog prvenstva koje je 30. septembra održano u Pančevu u disciplinama težinsko i brzinsko penjanje sa koga je Matej Knežević doneo zlato, a Dimitrije Stranjković –bronzu. Matej je prvo mesto osvojio u disciplini težinsko penjanje, a Dimitrije bio treći i u disciplini brzinskog i težinskog penjanja.

Ostatak užičke ekipe može se ponositi, takođe visokim plasmanima: Anastasija Knežević je bila peta, a Nikola Slović četvrti  u disciplini težinsko penjanje, a Ognjen Njegošević četvrti u disciplinama težinsko i brzinsko penjanje. Anica Njegošević je bila peta u disciplini težinsko i sedma u brzinskom penjanju, a Duška Stranjković sedma u težinskom i osma u brzinskom penjanju.

Sekretar kluba, Radoslav Knežević izjavio je da je „ponosan na članove kluba, koji , iako nemaju adekvatan trening , zbog problema sa prostorom, postižu zavidne rezultate na državnom nivou“ i dodao da je „prosto neshvatljivo da ne može da se nađe rešenje da se deci obezbede pristojno uslovi za treniranje, a medalje, iako osvoje u lično ime, služe i na čast grada“.

M. Nikolić / foto: R. Knežević, privatna arhiva