Plus

Ljubivoju Ršumoviću nagrada „Sima Cucić“ za životno delo

Posted: 4. novembra 2016. u 09:42   /   by   /   comments (0)

Pesniku Ljubivoju Ršumoviću dodeljena je nagrada “Sima Cucić” za životno delo po odluci žirija književne manifestacije “U čast Sime Cucića”  Banatskog kulturnog centra.

Manifestacija “U čast Sime Cucića” organizuje se u Novom Miloševu deveti put, ove godine 5. novembra kao deo projekta kojim je opština Novi Bečej dobila titulu “Grad u fokusu” koju je ustanovilo Ministarstvo kulture i informisanja.

Književna manifestacija u Banatskom kulturnom centru posvećena je afirmisanju književnosti za decu, a svake godine dodeljuju se nagrade i plakete koje nose ime začetnika srpske književne kritike književnosti za decu.

Ovogodišnji žiri u sastavu: Tihomir Petrović, Predrag Jašević i Radovan Vlahović,pored nagrade za životno delo dodeljene Ljubivoju Ršumoviću dodelili su i nagrade za književnu krtitiku književnosti za decu, plakete za objavljenje knjige namenjene najmlađim čitaocima.

Nagrada za književnu kritiku književnosti za decu i teoriju književnosti za decu pripala je Valentini Hamović za knjigu „Neprekidno detinjstvo“.

Plakete su dodelјene:  Đorđu Pisarevu za knjigu „Pozna večera za gospođu Fibi“, i Gordani Vlajić za naslov „Zaistinska srpska bajka“.

Posthumno je  nagrađen  Mladen Dražetin za ukupan doprinos afirmaciji književnosti za decu.

M.N. / izvor: http://banatskikulturnicentar.blogspot.rs/search/label/PROLE%C4%86E%20SIME%20CUCI%C4%86A