Sport

Ljubitelji košarke u Užicu dobili novi sportski teren

Posted: 13. novembra 2018. u 17:24   /   by   /   comments (0)

U Užicu je, povodom otvaranja novog košarkaškog terena na Gradskoj plaži, u utorak, 13. novembra,  organizovan jednodnevni turnir učenika osmih razreda užičkih osnovnih škola pod nazivom “Dani košarke na Đetinji”. Kako je, prilikom zvaničnog otvaranja košarkaških terena rekao zamenik gradonačelnika, Nemanja Nešić, košarka u Užicu postaje sve veći predmet interesovanja mladih, a to je nametnulo potrebu da se stari teniski teren koji se nije koristio u punom kapacitetu preuredi u košarkaški.Nešić je istakao da je Grad odgovorio na potrebe mladih apliciranjem na konkurs Ministarstva omladine i sporta, koje je, po pozitivnoj reakciji na projekat, odvojilo 2, 5 miliona dinara, koliko je uložio i Grad Užice.

Na turniru su učestvovali učenici svih užičkih osnovnih škola, školske ekipe završnih razreda u košarci, a pobedila je ekipa iz Sevojna.

U organizaciju događaja “Dani košarke na Đetinji” uključila se Kancelarija za mlade Užice, čiji je coordinator, Srđan Nedeljković, rekao da je za sve ekipe obezbeđen po komplet sportske opreme koji uključuje i košarkaške lopte, medalje i pehari za pobednike.

Iz JP Užice razvoj su saopštili da je  “teren izgrađen u skladu sa propisanim dimenzijama za košarku i zonama bezbednosti, a ima dva reda tribina sa 63 mesta za sedenje. Projektom je planirano postavljanje čelične ograde visine četiri metra. Urađena je potrebna rasveta. Podloga je urađena na bazi bitumen, akrilne boje, na bazi vode sa kvarcnim peskom u šest slojeva. Igralište je propisno obeleženo“.

M.N.