Najava, Vesti

„Kraj vikenda“ slavi dve decenije izvođenja na sceni: 16. mart

Posted: 13. marta 2018. u 12:53   /   by   /   comments (0)

Dve decenije trajanja predstave „Kraj vikenda“ u realizaciji Narodnog pozorišta Užice, biće proslavljeno jubilarnim izvođenjem u petak, 16. marta, na velikoj sceni .

Likovi koje po teksu Moma Kapora tumače Divna Marić i Slobodan Ljubičić već dvadeset godina prepoznati su kroz generacije publike ne samo u Užicu,već i u brojnim  gradovima gde je predstava gostovala, kao bliski rođaci, komšije, prijatelji ili situacija iz kuće. Pitka priča o dvoje supružnika koje kroz svakodnevni život prolaze na način uobičajen za svaku porodicu i svako vreme, na kaporovski način: duhovito i psihološki precizno definisano, opstaje na sceni kao vanvremenska definicija života „običnog čoveka“.

„Kaporov tekst se bavi demistifikacijom tradicionalnnih bračnih uloga. Pošto se izgubila početna bliskost i ljubav, oni pronalaze načine da se međusobno muče. Na kraju, ponovo nalaze privlačnost, koja ih spaja. I kao što to u njegovim tekstovima često biva, sudbine ovih ljudi i mali porodični životi postaju svim tako bliski, s mnogo duha i šarma, kako to samo Kapor ume, publici se pruža uvid u svakodnevni život jednog para, kao da virimo kroz njihov porozor, što upravo i pruža pozorišna forma.“ (

Ulaz na jubilarno izvođenje predstave „Kraj vikenda“ koju je režirala Lilijana Ivanović je slobodan.

M.N.