Sport

Košarkaši „Sevojna“ u borbi za najbolje na teritoriji bivše Jugoslavije

Posted: 15. januara 2019. u 15:11   /   by   /   comments (0)

Pobedom nad ekipom Užica, KK Sevojno plasirao se među šest najboljih ekipa Srbije, i time otvorio put za dalje takmičenje na prestižnom turniru za mlađe pionire, dečake rođene 2006/07 godine, na kome se takmiče zemlje koje su nekada sačinjavale SFRJ. Prva faza takmičenja koja je KK Sevojno donela ubedljivu pobedu održala se u Novoj Varoši tokom ovog vikenda, u organizaciji Sportkluba,  u okviru  turnira „Basket 4 kids“. U ovoj fazi takmičenja u svakoj od zemalja bivše Jugoslavije biće održani kvalifikacioni turniri, a plasman na završne turnire u svakoj od šest zemalja izboriće pobednici kvalifikacionih turnira, koji će se, nakon toga, boriti za plasman na „Fajnal ten“.

 Na turniru u Novoj Varoši  učestvovalo je 8 ekipa podeljenih u dve grupe. KK Sevojno je bilo u grupi sa KK Mileševac, KK Tutin i KK Šampion, dok su drugu grupu činile ekipe:  KK Užica, KK Zlatara, KK Priboj i KK Prijepolje. Za KK Sevojno igrali su: Milosavčević, Nikolić, Jevtić, Zorzić, Kostić, Andrić, Blagojević, Ilić, Babić, Stikić, Panović, Lazić, a ekipu su predvodili treneri: Duško Mićić i Živko Skoković.

Sevojno je na otvaranju turnira savladao Mileševac rezultatom 46:17.Bila je to ubedljiva i jako kvalitetna igra dečaka iz Sevojna. U listi strelaca upisali su se Milosavčević 14, Jevtić 2, Zorzić 8, Kostić 2, Andrić 4, Blagojević 4, Ilić 2 i Babić 16 poena. U ekipi Milesevac istakao se Jovanovic sa 12 poena. U istom danu dečaci iz Sevojna zabeležili su još jednu ubedljivu pobedu nad ekipom Tutin rezultat 55:09.Ovom pobedom već jednom nogom Sevojno je bilo u finalu turnira. U listu strelaca upisali su se Milosavčević 13, Stikić 4, Zorzić 14, Andrić 6, Lazić 4, Blagojević 6, Babić 8. Za Tutin su bili strelci Obradovic 5, Dudic i Cvetković po 2.

U utakmici sledećeg dana Sevojno je savladao Šampion rezultatom 37:33 i tako se plasirao u finale u kome ga je čekala ekipa KK Užica. U ovoj utakmici u strelce su se upisali Panović 2, Milosavčević 13, Kostić 4, Andrić 2, Nikolić 2, Blagojević 6, Babić 8. U Šampionu su se istakli: Prodanović sa 7 i Marković sa 13.

Finalnu utakmicu i plasman među najboljih 6 u Srbiji košarkaši iz Sevojna ostvarili su pobedom nad ekipom Užica. Posle neizvesno poluvreme na i 7 razlike za Sevojno, u drugom je  bilo jasno da je Sevojno najbolja ekipa na turniru. Rezultat ove utakmice bio je 29:14. U strelce su se upisali Milosavčević 11, Kostić 2, Andrić 6, Blagojević 4, Babić 6. Strelci za Užice bili su Tejić 4, Vučić 2, Kukanjac 2, Ristanović 2, Kojadinović2 i Milovanović 2.

Ovo pobedom KK Sevojno je ostvarilo veliki i istorijski uspeh i boriće se na sledećem turniru za prolazak medju 5 najboljih ekipa na teritoriji stare Jugoslavije.

M.N. / Foto: Duško Ostojić