Sport

Košarkaši KK Play Off-a na prvom minibasket festivalu u Kragujevcu

Posted: 15. juna 2017. u 09:32   /   by   /   comments (0)

U subotu 10. juna, u  Kragujevcu je održan prvi Međunarodni minibasket festival u organizaciji KK Foke iz Kragujevca i Minibasket udruženja Srbije. Učešće na ovom turniru uzele su i selekcije Play Off-a  iz Sevojna i Užica, tačnije 55 dečaka rođenih 2006, 2007, 2008, 2009.godine, u pratnji trenera Duška Mićića, Živka Skokovića, Vladimira Marića i Nebojše Cvijovića.

Festival je održan u Sportskom centru hotela Šumarice na 3 terena, od kojih je jedan bio u zatvorenom prostoru a dva na otvorenom . Koševi su bili podešeni na visinu za minibasket utakmice, a  utakmice su trajale kraće nego obično. Rezultat nije bio u prvom planu, već što veći broj utakmica i druženja sa decom iz raznih klubova. Na festivalu je učestvovalo preko 500 mladih košarkaša iz Kragujevca, Užica, Sevojna, Lazarevca, Smederevske palanke, Novog Pazara, Valjeva i drugih gradova.

Prelazni pehar je dodeljen domaćinu festivala, KK Foka iz Kragujevca, a dva najmlađa učesnika su dobila minibasket loptu broj 1: Janja Milanović , rođena 2009. godine, iz KK NBA Kragujevac i Luka Marković, rođen 2011. godine, iz KK Foka,takođe iz Kragujevca. Svim učesnicima su dodeljene zahvalnice a najavljeno je da će festival ubuduće trajati tri dana.

Mirjana Milićević

Izvor  i foto: KK Play Off