Sport

Košarka, odbojka i fudbal u Sevojnu na novim terenima

Posted: 13. jula 2017. u 07:43   /   by   /   comments (0)

Sportsko rekreativne aktivnosti u Sevojnu ubuduće će se odvijati na mnogo višem nivou budući da je završeno renoviranje košarkaškog terena na jedinom sportskom igralištu u gradskoj opštini Sevojno, u OŠ „Aleksa Dejović“. Akciju za obnovu sportskih terena  pre dva meseca pokrenulo je sportsko udruženje iz Sevojna zajedno sa OŠ „Aleksa Dejović“,  a  završetak košarkaškog terena označio je početak radova na obnovi i odbojkaškog i fudbalskog, te će i njihovim renoviranjem Sevojničani dobiti kompletno obnovljenu postojeću sportsku infrastrukturu.

-Akcija je počela pre dva meseca, i evo već imamo jedan sportski teren u obliku u kome smo mi to želeli, a trenutno radimo na rekonstrukciji fudbalskog , ali i izgradnji novog odbojkaškog terena- rekao je Duško Mićić, organizator akcije za prikupljanje sredstava, i jedan od inicijatora za obnovu sportskih terena u Sevojnu. Istakavši da su „trideset tri firme pomogle da se obnovi košarkaški teren, a u akciju su se uključili i građani Sevojna , prilozima i kupovinom majica koje su napravljene za ovu svrhu“, Mićić je dodao:

-Plan je da se do kraja nedelje završe i ostali tereni. U toku je nasipanje odbojkaškog , pa sledi tamponiranje i postavljanje ivičnjaka, kao i asfaltiranje oba terena. Ako se ispoštuje plan izvođača radova, do kraja nedelje, Sevojno će dobiti kompletno renovirana sva tri sportska igrališta

Vrednost radova je oko 3 miliona dinara, a veliku pomoć pružio je B.V. koji je donacijom iz sredstava  kompanije u kojoj radi, ali i iniciranjem skupljanja pomoći od strane ostalih fizičkih i pravnih lica omogućio da se, nakon košarkaškog, radovi na obnovi sportske infrastrukture nastave do kraja.

Istakavši da „svako veče na sportskim terenima u OŠ Aleksa Dejović ima i do stotinu dece koja igraju košarku, odbojku ili fudbal“, Mićić je rekao da je obnova sporskih terena veliki korak ka kvalitetnijem sportsko rekreativnom životu Sevojničana. Ono što nedostaje jeste „ zatvorena sportska hala, budući da Sevojno ima jedino malu, školsku salu“, pa je to ono što onemogućava da se stanovnici ove užičke gradske opštine posvete sportovima u zatvorenom, kao i aktivnijem sportsko rekrativnom aktivnošću tokom zimskog perioda.

Pored građevinaca i  mašina koje su na temperaturi preko 30 stepeni Celzijusa radile na izgradnji preostalih sportskih terena u Sevojnu, na novom, obnovljenom košarkaškom terenu već se aktivno igrao basket. Jedan od onih kojima ni vrućina ni buka nisu smetali je i šesnaestogodišnji Aleksandar koji nije krio zadovoljstvo novim uslovima za košarkaško dokazivanje:

-Ranije smo igrali košarku u baš nepovoljnim uslovima: teren je bio pun naprslina i izbočina pa je to ličilo na sve osim na pravu košarku. Sada već imamo drugu priču, a sigurno da će i ova dva nova terena biti odlična, pa ćemo tako moći da se i okupljamo u mnogo većem broju.

Sevojničani su sportske terene obnovili isključivo sopstvenim sredstvima, donacijama i prilozima građana i firmi, a akcija za prikupljanje sredstava se nastavlja, pa je u svrhu zaokruživanja nedostajuće sume za završetak radova odštampano još majica, čija cena od 1500 dinara predstavlja prilog za kvalitetniju sportsko rekreativnu aktivnost.

M.Nikolić