Press

Konkurs za Rezidencijalni boravak umetnika – Cite Internationale des Arts 2018.

Posted: 28. decembra 2017. u 21:59   /   by   /   comments (0)

Umetnički savet SULUJ-a raspisuje konkurs za selekciju kandidata za Rezidencijalni boravak umetnika – Cite Internationale des Arts 2018. čiji je jedinstveni nosilac pred (su)finansijerima – Republičkim ministarstvom za kulturu i informisanje i Gradskim sekretarijatom za kulturu Beograda.

SULUV tokom 2018. godine u CITE-u na raspolaganju ima jedan atelje sa mogućnošću boravka 2 umetnika u terminu maj, jun.

Napominjemo da je do 2015.g. Ministarstvo kulture odobravalo sredstva u iznosu od 200 do 450 evra po ateljeu, da bi, u prethodne tri godine naši rezidenti dobijali samo sredstva za putne karte ( po Pozivu – MOBILNOST, Ministarstva kulture i informisanja, za sufinansiranje mobilnost umetnika i profesionalaca u kulturi), tako da bi autori koji konkurišu za rezidencijalni boravak u 2018 g. trebalo da projektuju sopstveno učešće u finansiranju ili donatora. Mesečna cena ateljea se kreće od oko 590 evra ( za samostalno korišćenje) do 670 evra (za boravak dva rezidenta). Prednost će imati konkretni projekti i izložbena aktivnost u Parizu koji doprinose ugledu naše umetnosti u inostrantsvu.

Molimo članove SULUV-a da svoje prijave šalju na adresu suluvkontakt@gmail.com do 15. januara 2018. ili ih dostave na adresu Galerije SULUV, Bul. Mihajla Pupina 9, Novi Sad utorkom od 10 do 14 i od 16 do 19, sredom, četvrtkom i petkom od 16 do 19 časova.

Informacije i obrazac za prijavu potražite na sajtu suluv.org:
http://suluv.org/rezidencijalni-boravak-umetnika-cite-internationale-des-arts-2018/

Na konkurs mogu da apliciraju članovi SULUV-a koji su uplatili članarinu za 2017. do kraja februara tekuće godine.

Za više informacija obratite se kancelariji SULUJ-a.