Najava, Plus

Koncert Gospel hora u biblioteci u Čajetini

Posted: 1. februara 2018. u 20:58   /   by   /   comments (0)

Gospel hor iz Beograda održaće koncert u Sali Biblioteke u Čajetini u petak 2. februara sa početkom u 19 časova.

Hor je osnovan 2001. godine pod upravom dirigenta Marije Kuburić-Borović, i od tad aktivno deluje punih četrnaest godina, uspešno izvodeci dela crnačke duhovne i gospel muzike, kao i autorske pesme istog žanra mladih kompozitora i pevača. Merry Gospel Hor je prvi Srpski Gospel Hor.

Nastupao je samostalno kao i na festivalima duhovne muzike u zemlji i inostranstvu, zatim kao gost u pozorišnim predstavama ( Brod plovi za Beograd Atelje 212), i raznim drugim projektima: humanitarnim akcijama, edukativnim radionicama, performansima,  itd.

Izdvajamo nastupe u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Somboru, Zrenjaninu, Rumi, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Šidu, Vršcu, zatim, Beču, Ofenbahu, Malom Lošinju i Velom Lošinju, Osoru, Maruševcu, Sarajevu itd.

Broji izmedju dvadeset i trideset članova samog hora, a tu su i članovi benda kao instrumentalna pratnja u klasičnoj postavci: klavir, orgulje, kontrabas, gitara i bubanj.

Sam hor ima oko deset solista, koji su stalni članovi hora, iako većina živi u inostranstvu.

Hor je objavio tri DVD ‑Merry Gospel Hor Live (snimak sa koncerta u Kolarčevoj zadužbini 2006. 2008. I 2010. godine u Beogradu) kao i jedan kompakt disk sa odabranim numerama iz svog repertoara i autorskim pesmama (2006).

M.M. / Izvor: Narodna biblioteka „Ljubiša R. Đenić“, Čajetina