Najava, Umetnost

Koncert benda Norman Beaker Trio u Gkc Užice

Posted: 11. februara 2019. u 14:02   /   by   /   comments (0)

U okviru  evropske turneje na kojoj promovišu album „We See Us Later“, britanski bluz sastav iz Mančestera, Norman Beaker Trio, održaće koncert u Gradskom kulturnom centru. Koncert je na programu u sredu, 13. februara sa početkom u 20 časova.

Ulaznice se mogu  kupiti po promotivnoj ceni od 400 dinara u klubu Gradskog kulturnog centra u periodu od 8h do 23h. Na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 600 dinara.

O bendu:

Norman Beaker Trio sastavljen je od veoma cenjenih britanskih muzičara koji su svoj doprinos kompletnoj rokenrol sceni dali koncertnim sviranjem, ili studijskim radom za britanske i svetske velikane – BB King, Buddy Guy, Jack Bruce, Alexis Korner, Chris Farlowe, Larry Garner, Graham Bond, Chuck Berry, Robert Plant, Jimmy Page, Van Morrison, Lowell Fuslon, Peter Green, Louisiana Red, Fenton Robinson i mnogi drugi. Norman Beaker je predvodnik britanske bluz scene više od četiri decenije, veoma cenjen gitarista, pevač, tekstopisac i producent. Norman je negovao prepoznatljivi zvuk tokom čitave svoje karijere bilo svirajući solo ili sarađujući sa najvećim muzičarima bluz, rok, džez, soul i pop muzike sa obe strane Atlantika. Ostavši odan onim istinskim, inovativnim korenima koji su britanski bluz učinili velikom muzičkom silom – bez obizra na promene u trendovima – samo su poslužile da Normanov rad ostane savršen i savremen. Veran ustaljenoj formi, Norman Beaker se vraća novim studijskim albumom „We See Us Later“ koji je već zavredeo pozitivne rezencije širom sveta. Ploča je plod rada čitavog benda, uključujući učešće maestra na saksofonu Kima Nišikavare i virtuoza na klavijaturama Nika Stida čije je umeće pružili sastavu novu dimenziju.

Izvor: Gkc Užice, Foto: Norman Beaker Trifo, fb strana